Expeditie Robinson: Welk team krijgt het beste kamp?
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Welk team krijgt het beste kamp?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De expeditie begint met alle mannen op een boot en alle vrouwen op een andere boot. Maar al snel komen ze bij elkaar en krijgen ze te horen dat er 3 kokers op het strand liggen begraven. Die kokers geven een voordeel.

En terwijl de eerste beelden getoond worden krijg je ook stukjes van de deelnemers te zien. Ilias is bekend, acteur en had een doel, deelnemen aan Robinson. Topmodel Rose leidt een druk leven, carrière en gezin en wil helemaal zichzelf zijn op het eiland. Chatilla de ex basketbalster is gewoon bloedfanatiek. Niels houdt van een beetje pijn lijden, als je blaren op je voet krijgt is pijnlijk maar ook een beetje leuk.

Alle kandidaten moeten met hun tas naar het strand zwemmen, deze in een cirkel gooien en als dast gebeurd is mogen ze gaan graven naar een koker. En dan begint het pandemonium 21 mensen die als gekken gaan graven maar geen idee hebben waar ze moeten graven. Sommige wisselen van plek. Anderen blijven doorgraven. En chefkok London is de eerste die prijs heeft en een koker vind. Ilias is na enige tijd de tweede en uiteindelijk is Lisa de derde.

Een koker vinden betekend kapitein zijn van een team. Ieder koker heeft een ander voordeel, een extra stem, een immuniteitsmunt of een ‘plunder’. Met de plunder kun je tijdens een eilandraad een stem of immuniteitsmunt afpakken.

3 kokers, drie teams en drie verschillende voordelen!

London’s koker heeft de kleur groen dus hij vormt team groen, Ilias paars en Lisa oranje. En dan gaat het over in een schoolse gymwedstrijd. Er mogen teams gekozen worden en niemand wil als laatste eindigen. Maar als er gekozen wordt vraag ik me soms af waarom de keuzes gemaakt worden.

En na het kiezen waarbij London als winnaar mag beginnen bestaat zijn team uit: Chatilla, Susan, Vincent, Kirsten, Niek en Harry. Lisa haar team bestaat uit Mike, April, Ferry, Devlin, Dennis en Laura Het team van Ilias tenslotte bestaat uit Thijs, Dzifa, Niels, Marion, Juultje en Rose.

De teams moeten gelijk een stevige proef doen. Een proef die bestaat uit, zwemmen, in een net klimmen, een kist slepen, vuur maken en daarmee een touw doorbranden en tenslotte doelen stukschieten met een king size katapult.

Sluipschutter Ilias

Team oranje begint met Ferry die als top zwemmer Lisa meesleept die zich aan zijn benen vasthoudt zodat zij al snel omhoog kan klimmen om het net los te maken. En deze tactiek loont, ze zijn als eerste boven en weten een voorsprong te krijgen. En als ze dan bij de puzzel aankomen hebben ze Devlin. Dus lang ligt oranje op voorsprong. Maar groen komt dichterbij en paars, ja dat loopt niet zo lekker.

Groen weet oranje in te halen en London schiet als eerste een doel stuk en wat late rook nog een tweede doel. Maar als paars uiteindelijk ook mag gaan schieten blijken ze een sluipschutter in hun midden te hebben, Ilias die als kind op straat heeft lopen schieten met een katapult. En hij schiet 2 doelen stuk en zorgt ervoor dat paars weer in de wedstrijd komt.

Uiteindelijk wint team groen en als winnende team mogen ze naar eiland west en dat moet een prima eiland zijn. En met een chefkok in hun gelederen krijgen ze ook nog een schaal groenten mee. Het sein voor team groen staat dus absoluut op groen!  Team paars gaat naar eiland Noord en team oranje naar eiland Zuid.

Maar voordat ze naar hun eilanden mogen gaan wordt hamsterraar Harry tot de orde geroepen, hij heeft een van de vuursticks in zijn zak gestopt en laat dat nou net niet mogen.

En dan de eilanden, eiland west heeft al een kant en klaar hutje met een afdak staan. Een zeer goed begin om veilig en droog te slapen. En ze vinden ook nog eens ananas en bananen. Bij team paars werpt Marion zich op als kok. En ze heeft al direct bijna een ‘Rob Geus’ momentje.

Ze maakt deeg, maar te nat dus er moet steeds een handje meel bij. En de meel verkwister pur sang is natuurlijk Rob Geus. Maar ook team oranje kent problemen, ze krijgen het vuur niet aan en het bed niet af. Maar ze hebben met dank aan Laura Vlasblom wel een waslijn!

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!