Expeditie Robinson 2019 Wordt Dionne de achilleshiel van team Zuid?

Expeditie Robinson 2019 Wordt Dionne de achilleshiel van team Zuid?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Een team is alleen een team als alle leden hetzelfde denken en doen. Kleine dingen kunnen kunne de goed lopende raderen van een team ontwrichten en ervoor zorgen dat de boel ontspoort. En soms zorgt een kleine beslissing voor verstrekkende gevolgen. En het lijkt erop dat dit bij team Zuid gaat gebeuren.

Dionne vind dat de anderen teveel doorbeuken. Je bent ook op een eiland om te genieten vind zij. Maar binnen haar team dat al een proef heeft verloren en waarbij Jaap de hete adem van de stemronde in zijn nekt heeft gevoeld  is hij vastbesloten zich te doen gelden. Dus laat Jaap duidelijk merken dat zijn blessure voorbij is en hij zich sterk voelt en wat kan betekenen voor het team, En dat terwijl Dionne rust en geniet. Rust roest zegt het spreekwoord maar rust is dodelijk in de expeditie.

Hugo is de eerste die de discussie opent en aan Frank aangeeft dat hij is gaan twijfelen of Jaap wel weggestemd moet gaan worden of misschien toch Dionne die volgens hem niets doet. Ze besluiten om het af te laten hangen van de eliminatieproef. En dat blijkt een hindernisbaan te zijn.

Bij deze pref moet een persoon klimmen in en door een doolhof klimmen om haken los te maken. Hierdoor krijgt de rest ruimte om een kist die aan een touw vastzit te verplaatsen over die hindernisbaan. Een beetje graven, onder een hindernis door, maar graven, door gespannen touwen, over een andere hindernis heen. Simpel maar zwaar. Maar dit staat en valt met de ruimte die het touw krijgt. Geen ruimte dan kun je niet verder in de proef. Dus de keuze voor de persoon die klimt en haken losmaakt is essentieel!

Bij team Zuid geeft het team aan te denken dat Dionne dit kan. Dionne stemt hierin toe. Bij team Noord wordt het Calvijn ook een you-tuber net als Dionne. De proef begint en Calvijn neemt snel een kleine voorsprong. Hij weet de eerste haak als eerste los te krijgen waardoor zijn team naar de eerste hindernis kan. Maar teams komen in Robinson vaker terug van een kleine achterstand. En Dionne komt kort daarna ook bij de eerste haak aan, maar ziet deze compleet over het hoofd en gaat hieraan voorbij en gaat verder met het krui door sluip door gedeelte van deze proef.

Calvijn gaat gestaag verder en maakt de 2e haak los, dan de derde waardoor zijn kamp een riante voorsprong krijgt. Kam- Zuid moedigt daarbij Dionne aan, Fien geeft aan waar ze langs of over moet klimmen maar Dionne raakt in paniek, ziet niet meer waar ze heen moet, stopt, huilt, kortom alle emoties en frustraties komen los. Kamp Noord gaat ondertussen onverstoorbaar verder en Calvijn weet alle haken los te maken en team Noord wint met gemak.

Uiteraard voelt Dionne zich schuldig, Hugo is behoorlijk boos en zet Dionne als de reden dat ze de proef verloren hebben. Terug in het komt draait alles om de gevolgen van deze verkeerde keuze. Dionne wordt emotioneel krijgt steun van met name de dames in het team. Ze moet even gaan chillen.

De gevolgen zijn simpel, voor Hugo is het een uitgemaakte zaak, Dionne moet weggestemd worden. Jaap ziet kansen voor zichzelf en laat zich nog steeds gelden. Dionne denkt eraan om te vragen of ze haar dan maar wegstemmen. Maar met name Yvette praat op haar in om niet op te geven. En Dionne besluit een andere kant van zichzelf te laten zien en zichzelf in te gaan zetten in de dagelijkse bezigheden. Ze verwacht dat Fien, Yvette en Akwasi haar zullen steunen.

Hugo ondertussen wil absoluut van Dionne af en adviseert Jaap om met alle anderen te gaan praten om zijn plaats veilig te stellen. Iets waarin Jaap niet zo’n ster blijkt te zijn.

En dan komt de beslissende eilandraad. Waarin nogmaals wordt aangegeven dat Dionne zichzelf niet op heeft gegeven om door dat doolhof te klimmen maar de groep haar heeft gekozen. Jaap geeft aan dat zijn blessure is hersteld en hij er weer volledig voor kan gaan. De stemming blijkt absoluut niet unaniem en uiteindelijk wordt Jaap met een stem meer weggestemd, tot verbazing van Dionne en ongeloof bij Hugo wiens gezicht direct op onweer staat.

De vooruitblik op volgende week toont aan dat dit nog veel teweeg zal brengen in kamp Zuid waarbij het lijkt of Dionne en Hugo tegen elkaar komen te staan. En het lijkt erop of Dionne onbewust en onbedoeld de achilleshiel wordt van team Zuid, dat na twee verloren proeven nu in twee kampen verdeeld lijkt te worden. Geen goed vooruitzicht voor een nieuwe proef.