Hoeveel ben je waard? met Viktor Brand terug bij SBS6

Hoeveel ben je waard? met Viktor Brand terug bij SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

Viktor Brand gaat wederom taboedoorbrekende televisie maken. In het tweede seizoen van Hoeveel ben je waard? zoekt Viktor acht weken lang uit of Nederlanders eigenlijk weten hoeveel zij zelf waard zijn. Dat resulteert in fascinerende televisie.

Zelden schatten mensen hun financiële positie juist in. Samen met financieel expert Eef van Opdorp en boedelmakelaar Eric Branger duikt Viktor de huishoudboekjes in. Hoeveel ben je waard? is vanaf woensdag 21 januari om 21.30 uur te zien bij SBS6.

De hoofdvraag in het programma is: Hoeveel denken Nederlanders dat zij waard zijn? Na een voorzichtige inschatting door henzelf, wordt de volledige boekhouding doorgelicht en krijgen de kandidaten uiteindelijk het 'echte antwoord'. Het resultaat is boeiend en soms zelfs schokkend: zelden weten mensen hoe ze er financieel écht voorstaan!

Zo zien we Henk en Adrie die een grote liefde voor papegaaien delen. In hun huis wonen maar liefst zes gevleugelde vrienden. Dagelijks gaan de vogels onder de douche en de kachel staat altijd hoog om het voor de beesten zo behaaglijk mogelijk te maken. Henk gaat wekelijks naar de ‘notenjuwelier’ om voor elke papegaai de juiste noten in te slaan. Wat betekent deze dure liefhebberij voor het huishoudboekje van de familie Verbaas? Aan het begin van de dag schat Henk maar liefst 80.000 euro waard te zijn. Maar de werkelijkheid blijkt heel anders...

Eef van Opdorp is dit seizoen toegevoegd aan het deskundige team van Hoeveel ben je waard? Als financieel expert licht zij de volledige boekhouding van de kandidaten door en maakt ze de berekening hoeveel Nederlanders echt waard zijn. Eric Branger is eigenaar van Boedelmakelaar en ook dit seizoen weer verbonden aan Hoeveel ben je waard? Eric is een specialist in de waardebepaling van inboedels.

Na een succesvol eerste seizoen in 2014 is ING ook dit jaar sponsor van Hoeveel ben je waard? Met dit programma wil ING niet alleen de kandidaten maar ook de rest van Nederland helpen met het in kaart brengen van hun financiële situatie en op basis daarvan advies geven om (meer) financieel fit te worden en te blijven. Het doel van ING is dat Nederlanders betere financiële keuzes maken. Keuzes die gemakkelijker worden als men weet hoe het financiële plaatje er uitziet.

Hoeveel ben je waard? is vanaf 21 januari om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Hoeveel ben je waard? op tvblik.nl/hoeveel-ben-je-waard