Laatste taboe doorbroken in Hoeveel ben je Waard?

Laatste taboe doorbroken in Hoeveel ben je Waard?

Geschreven door Pieter Jongsma

Viktor Brand doorbreekt het laatste taboe. Nederland gaat praten over geld in Hoeveel ben je waard? Acht weken lang gaat Viktor, samen met financieel expert Jacqueline Zuidweg en boedelmakelaar Eric Branger, in gesprek met willekeurige Nederlanders. De vraag: hoeveel dénken zij zelf dat ze waard zijn?

Na een voorzichtige inschatting wordt de volledige boekhouding doorgelicht en krijgen de kandidaten uiteindelijk het 'echte antwoord'. Het resultaat is boeiend en soms zelf schokkend: zelden schatten mensen hun waarde juist in. Hoeveel ben je waard? is vanaf 8 januari om 21.30 uur te zien bij SBS6.

De rekensom is eigenlijk eenvoudig en toch ook heel interessant: als je je huis en al je bezittingen verkoopt, je leningen aflost met je spaargeld, hoeveel ben je dan waard? Tijdens het uitpluizen van de financiële administratie van de gewone Nederlanders in het tv-programma, komt er heel wat aan het licht. Vaak krijgen kandidaten een spiegel voorgehouden die hun blik op de toekomst totaal verandert.

Zo is er volkszangeres Nancy, die als liefhebberij in de weekenden feesten en partijen opvrolijkt. Door een ondoordachte actie met een lening zit zij nog jaren in de financiële moeilijkheden. Moeten haar inwonende kinderen te hulp schieten? Maar er is ook het succesvolle duo dat nog nooit van financiële crisis heeft gehoord. Wat verdient een boer eigenlijk? Wat is hij waard?

Ze bestaan nog steeds; jonge mensen die wel rondkomen. Bart en Nikki zijn 21 en 22 en hebben maar één doel in het leven: zoveel mogelijk sparen. Ben je dan meer waard? Ook leren we kunstenaar Cees kennen. Zijn alle clichés over kunstenaars waar? Is het leven seks, drugs en rock ’n roll en kan je werkelijk rondkomen van kunst? En die vuilnismannen, verdienen die nou eigenlijk echt zoveel? SBS6 geeft je een kijkje in het bankboekje van al deze verschillende Nederlanders uit alle lagen van de samenleving en met allemaal een verschillende kijk op geld.

Jacqueline Zuidweg is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2012. Jacqueline startte in 1994 met insolventie advisering voor het MKB vanuit haar eigen bedrijf. Eric Branger is directeur van Boedelmakelaar. Eric is een specialist in het afwikkelen van inboedels. Hij verzorgt inventarisatie en taxatie, verkoop en veiling, ontruiming en vervoer, en schoonmaak en oplevering van de woning.

Hoeveel ben je waard?
Vanaf 8 januari 2014 bij SBS6