Peter R. de Vries in gesprek met SBS

Peter R. de Vries in gesprek met SBS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Peter R. de Vries is in gesprek met John de Mol over een overstap naar SBS, dat zei hij dinsdagavond in RTL Boulevard. De misdaadverslaggever had jarenlang zijn eigen programma op SBS6, maar is sinds 2012 niet meer aan de zender verbonden en schuift tegenwoordig in verschillende programma’s aan.

Afgelopen maandag werd bekend dat John de Mol de zendergroep SBS (SBS6, Veronica, Net5 en SBS9) volledig in handen krijgt. Sanoma verkoopt haar aandeel in SBS aan Talpa, het mediabedrijf van De Mol. De mediamagnaat wordt voor 237 miljoen euro voor 100 procent eigenaar van SBS.

Van oktober 1995 tot en met juni 2012 presenteerde De Vries het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ op SBS6. In het spraakmakende televisieprogramma behandelde hij aan misdaad gerelateerde zaken, zoals moord- en verkrachtingszaken, oplichting en kinderporno.

Voordat hij voor tv-zender SBS6 aan de slag ging, was hij onder andere hoofdredacteur van De Telegraaf en later van het weekblad Aktueel. Sinds zijn vertrek bij SBS6 schuift hij regelmatig aan in talkshows als RTL Late Night en Pauw en is hij deskundige bij het entertainmentprogramma RTL Boulevard.

In 2014 presenteerde De Vries voor AVROTROS de zesdelige reeks ‘Peter R. over de grens’, over schendingen van kinderrechten. Vanaf 2015 presenteerde de bekende misdaadverslaggever op RTL5 twee seizoenen van het programma Internetpesters Aangepakt over vaak anonieme internetpesters.

Bekijk Peter R. de Vries: Internetpester aangepakt op TVblik.nl/peter-r-de-vries-internetpesters-aangepakt

Foto: RTL