Peter R de Vries niet aan de slag voor SBS

Peter R de Vries niet aan de slag voor SBS

Geschreven door Pieter Jongsma

Peter R de Vries gaat niet exclusief werken voor SBS. Eerder liet hij doorschemeren gesprekken te voeren met de grote baas van SBS John de Mol.

Peter laat aan Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio in het radioprogramma BNR Friday Move weten er niet te zijn uitgekomen met De Mol. “Als ik je dan aan het slot een klein primeurtje mag geven, dat gaat hem niet worden we zijn er niet uitgekomen.”

Peter liet afgelopen april in RTL Boulevard weten dat hij in gesprek is met John de Mol. De misdaadverslaggever had jarenlang zijn eigen programma op SBS6, maar is sinds 2012 niet meer aan de zender verbonden en schuift tegenwoordig in verschillende programma’s aan. Van oktober 1995 tot en met juni 2012 presenteerde De Vries het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ op SBS6. In het spraakmakende televisieprogramma behandelde hij aan misdaad gerelateerde zaken, zoals moord- en verkrachtingszaken, oplichting en kinderporno.

Voordat hij voor tv-zender SBS6 aan de slag ging, was hij onder andere hoofdredacteur van De Telegraaf en later van het weekblad Aktueel. Sinds zijn vertrek bij SBS6 schuift hij regelmatig aan in talkshows als RTL Late Night en Pauw en is hij deskundige bij het entertainmentprogramma RTL Boulevard.

In 2014 presenteerde De Vries voor AVROTROS de zesdelige reeks ‘Peter R. over de grens’, over schendingen van kinderrechten. Vanaf 2015 presenteerde de bekende misdaadverslaggever op RTL5 twee seizoenen van het programma Internetpesters Aangepakt over vaak anonieme internetpesters.

Bekijk Peter R. de Vries: Internetpester aangepakt op TVblik.nl/peter-r-de-vries-internetpesters-aangepakt

Foto: RTL