Eyeworks USA verder onder de naam 3 Ball Entertainment

Eyeworks USA verder onder de naam 3 Ball Entertainment

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het tv-bedrijf Eyeworks USA van producent Reinout Oerlemans gaat verder onder de naam 3 Ball Entertainment, dat heeft een woordvoerder van het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

Oerlemans verkocht vorig jaar zijn tv-bedrijf Eyeworks aan Warner Bros. Alleen het Amerikaanse filiaal van Eyeworks werd niet verkocht.

Het Amerikaanse filiaal van Eyeworks werd opgericht door JD Roth en Todd A. Nelson als 3 Ball Productions. “De onafhankelijke productiemaatschappij Eyeworks USA gaat terug naar haar roots”, laat de woordvoerder weten.

Ook heeft Oerlemans bekend gemaakt dat hij medeoprichter en huidig CEO Todd A. Nelson benoemt tot co-CEO, samen met de huidige Chief Operating Officer Ross Weintraub. Reinout Oerlemans zal in de toekomst veel met Nelson en Weintraub samenwerken om 3 Ball Entertainment uit te breiden.

Oerlemans laat weten: “In 3 Ball Entertainment zien we de evolutie van een geweldig bedrijf. JD Roth en Todd Nelson, twee bekwame ondernemers met serieus productievermogen, waren pioniers in de reality tv-wereld”, aldus de producent. Hij vervolgd: “Ik kijk ernaar uit om toe te zien op de uitbreiding van ons bedrijf – zowel in bestaande maar ook in nog niet ontwikkelde platforms en genres.”

Het is een erg spannende tijd voor Oerlemans. “Wij zijn erop gebrand om de hoogst mogelijke kwaliteit af te leveren wanneer het gaat om onze producties. Ik kan mij voor ons allen geen spannendere tijd inbeelden dan deze.” Oerlemans maakte in Nederland onder andere de serie Flikken Maastricht.

Bekijk Flikken Maastricht op TVblik.nl/flikken-maastricht