Eyeworks verder onder de naam Warner Bros International

Eyeworks verder onder de naam Warner Bros International

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het Nederlandse productiebedrijf Eyeworks gaat vanaf vandaag verder onder de naam Warner Bros International Television Production Nederland. De bekende naam Eyeworks verdwijnt daarmee uit het televisielandschap, dat schrijft De Telegraaf maandag. De naamsverandering is een gevolg van de verkoop van het productiebedrijf van producent Reinout Oerlemans aan het Amerikaanse Warner Bros.

"Het is wel een stap, maar het lag in de lijn der verwachtingen", vertelt Sander Emmering, de manager van het voormalige Eyeworks, maandag in de ochtendkrant. Emmering is blij dat Eyeworks nu bij de 'club' van Warner Bros hoort. "Warner is echt een fantastische club om bij te horen", zegt hij.

Eyeworks is nog geen vijftien jaar oud maar Warner Bros heeft al een grote geschiedenis van negentig jaar. "West Wing, Friends, The Big Bang Theory, maar ook The Ellen DeGeneres Show zijn slechts enkele grote titels uit hun enorme catalogus", aldus de manager van het nieuwe Nederlandse filiaal van Warner Bros.


Afgelopen januari kwam er naar buiten dat Warner Bros interesse had in Eyeworks. In februari maakte Eyeworks de overname door het Amerikaanse televisiebedrijf bekend. Warner Bros heeft alle vestigingen in vijftien landen, buiten de Verenigde Staten, overgenomen. Reinout Oerlemans leidt sinds de overname Eyeworks USA vanuit Los Angeles.