‘Week van de Moederliefde’ bij RTL 8

‘Week van de Moederliefde’ bij RTL 8

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL 8 komt met een bijzondere themaweek waarin bevallen en moederschap centraal staan. Van maandag 2 februari tot en met vrijdag 6 februari brengt de vrouwenzender in deze ‘Week van de Moederliefde’ dagelijks om 20.30 uur een film die in het teken van het moederschap staat.

Aansluitend is een aflevering van de serie ‘Ik Word Moeder’ te zien, waarin Tanja Jess en Anousha Nzume bevallingen volgen in Nederland en Oeganda.

‘Week van de Moederliefde’
In de ‘Week van de Moederliefde’ kan er worden gekeken naar verschillende films waarin het moederschap centraal staat. Op maandag 2 februari is de film ‘Cheaper By The Dozen’ over een gezin met twaalf kinderen te zien. De komedie ‘Motherhood’, die gaat over het leven van een fulltime moeder, staat op dinsdag 3 februari gepland. Op woensdag 4 februari wordt de film ‘Juno’ uitgezonden waarin een 16-jarig meisje zwanger blijkt te zijn. Donderdag 5 februari is de romantische komedie ‘The Family Stone’ te zien. De week wordt op vrijdag 6 februari afgesloten met ‘Jersey Girl’ waarin de vrouw van Ollie (Ben Affleck) overlijdt na de bevalling van hun dochter. Als zijn dochter wat ouder is, wordt hij opnieuw verliefd.

‘Ik Word Moeder’
In de serie ‘Ik Word Moeder’ gaan ambassadeurs Tanja Jess en Anousha Nzume voor Cordaid Memisa aan de slag. In ontwikkelingslanden sterft er elke twee minuten een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Cordaid Memisa wil dat álle moeders een veilige zwangerschap en bevalling kunnen hebben en dat hun baby’s een gezonde start kunnen maken. In ‘Ik Word Moeder’ brengen zij samen met RTL 8 moedersterfte in ontwikkelingslanden onder de aandacht. De eerste vier afleveringen zullen plaatsvinden in een verloskundigenpraktijk in Nederland. In de laatste aflevering reizen Tanja en Anousha af naar Oeganda, waardoor de kijker inzicht krijgt in de enorme verschillen tussen bevallen in Nederland en bevallen in een ontwikkelingsland.

‘Week van de Moederliefde’:
Maandag 2 februari tot en met vrijdag 6 februari om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Cheaper By The Dozen’, ‘Motherhood’, ‘Juno’, ‘The Family Stone’ en ‘Jersey Girl’.

‘Ik Word Moeder’:
Maandag 2 februari tot en met vrijdag 6 februari direct na de film.