Castle en The Mentalist vervangen Longmire op SBS6

Castle en The Mentalist vervangen Longmire op SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 heeft drie weken lang dubbele afleveringen uitgezonden van de nieuwe serie Longmire maar vanaf aankomende donderdag moet Longmire plaatsmaken voor de misdaadseries Castle en The Mentalist.

SBS6 stopt, opvallend genoeg, midden in het seizoen met Longmire. Het eerste seizoen van de misdaadserie, waar inmiddels al drie seizoenen van zijn gemaakt, bestaat uit 10 afleveringen. SBS6 heeft tot nu toe 6 aflevering van Longmire uitgezonden.

SBS6 laat in een reactie aan Showbizznetwork weten: “SBS kijkt altijd naar de wensen van de kijker. Longmire heeft de verwachtingen voor dat tijdslot niet waargemaakt.” De misdaadserie Longmire trok de afgelopen drie weken gemiddeld ruim 500.000 kijkers.

De misdaadserie Castle trok vorig jaar april ruim 700.000 kijkers. The Mentalist trok eind vorig jaar ongeveer 600.000 kijkers. Het is spannend hoe Castle, dat om 20:30 uur wordt uitgezonden, het tegenover concurrent Wie is de Mol? gaat doen, dat wekelijks miljoenen kijkers trekt.

De misdaadserie Longmire trok op de donderdagavond met de tweede aflevering, om 21:30 uur, altijd meer kijkers dan om 20:30 uur. Tegelijkertijd met Wie is de Mol?, om 20:30 uur, trok de misdaadserie gedurende de drie weken ruim 200.000 kijkers minder.

SBS6 stopte vorig jaar ook midden in het seizoen met Castle. Castle gaat donderdagavond verder met aflevering 9 van seizoen 7. The Mentalist begint donderdag aan het zevende en laatste seizoen.

Castle is vanaf aankomende donderdag, om 20:30 uur, te zien op SBS6.

The Mentalist is vanaf aankomende donderdag, om 21:30 uur, te zien op SBS6.

Bekijk Castle op TVblik.nl/castle