Eerste uitzending Coen & Sander op Radio 538

Eerste uitzending Coen & Sander op Radio 538

Geschreven door Daniël Schalk

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga beginnen vanmiddag aan hun radioprogramma op Radio 538. Coen en Sander presenteerde op vrijdag 29 mei hun laatste uitzending op radiozender NPO 3FM. Op maandag 2 februari kwamen de geruchten naar buiten dat het 3FM-duo naar Radio 538 zou gaan.

Op dinsdag 3 februari bevestigde de commerciële radiozender de komt van Coen & Sander. “Vanaf 17 augustus aanstaande zullen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga te horen zijn op Radio 538”, liet een woordvoerder van Radio 538 toen weten over komst van het populaire presentatieduo.

Emotioneel namen de twee DJ’s op vrijdag 29 mei afscheid van jongerenradiozender NPO 3FM, waar zij in 2006 begonnen met De Coen & Sander Show. “We hikken er allemaal een beetje tegenaan. Tegelijkertijd voelt het goed”, liet Swijnenberg voor hun afscheid bij NPO 3FM weten.

Door de komst van Coen en Sander moest Ruud de Wild de radiozender verlaten. Het is nog steeds niet bekend wat De Wild nu gaat doen. Er gaan geruchten dat de DJ een eigen radiozender gaat beginnen. De plek van Coen en Sander op NPO 3FM is opgevuld door Frank van der Lende.

Coen en Sander zijn niet de enigste die NPO 3FM onlangs hebben verlaten. Zo is Gerard Ekdom naar NPO Radio 2 vertrokken en is Rob Stenders gestopt met programma’s maken op NPO 3FM. Niet alleen vertrekken er DJ’s bij 3FM. Q-music DJ Eva Koreman maakt juist de overstap naar NPO 3FM.

Coen & Sander zijn vanaf vanmiddag, van maandag tot en met donderdag, tussen 16:00 uur en 19:00 uur te horen op Radio 538.

Afgelopen vrijdag ging Even Later over het vertrek van Coen en Sander naar Radio 538. Lees Even Later!