Vanmiddag laatste Coen en Sander Show op 3FM

Vanmiddag laatste Coen en Sander Show op 3FM

Geschreven door Daniël Schalk

Vanmiddag is de laatste uitzending van De Coen en Sander Show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op NPO 3FM. In 2006 begon De Coen en Sander Show op de plek van het BNN-radioprogramma Wout! van radiopresentator Wouter van der Goes, die van NPO 3FM naar Q-Music vertrok. Sinds september 2014 maakt hij het programma Wout2Day op NPO Radio 2.

Coen en Sander zijn vanaf dinsdag 1 september, van maandag tot en met donderdag tussen 16 uur en 19 uur, te horen op Radio 538. Coen en Sander ruilen de Publieke Omroep voor de commerciële radiozender Radio 538. Coen en Sander komen op de plek van Ruud de Wild, die op 30 april zijn laatste radio-uitzending presenteerde.

Coen Swijnenberg liet onlangs op zijn Facebook-pagina weten het toch wel moeilijk te vinden om weg te gaan bij NPO 3FM. “Weggaan bij 3FM, het zal niet meevallen en ik kijk er op z'n zachtst gezegd niet naar uit. Ik merk het ook bij Sander en de jongens van de redactie, Koen en Paul. We hikken er allemaal een beetje tegenaan. Tegelijkertijd voelt het goed”, aldus Coen.

Na de laatste uitzending op 3FM heeft het duo eerst nog een afscheidsfeest met de collega’s van NPO 3FM en BNN. “Diezelfde avond vieren we een mooi afscheidsfeest (op een bijzondere locatie) en direct erna vlieg ik eruit voor een lange reis. Even de tijd om langzaam de knop om te draaien naar het nieuwe avontuur op Radio 538 waar ik heel veel zin in heb.”

3FM-DJ Rámon Verkoeijen vormde samen met Sander Lantinga een aantal jaren De Klusjesmannen. De Klusjesmannen doken op tijdens de acties van 3FM Serious Request en maakte een eigen televisieprogramma voor BNN. Rámon laat aan Showbizznetwork weten dat hij zijn collega erg gaat missen nu hij de overstap maakt van NPO 3FM naar Radio 538.

“De lol die Sander en ik op tv hadden met de Klusjesmannen, hadden we net zo op de redactie en in de studio tijdens de platen. Lange opname dagen, waardoor je elkaar veel spreekt en beter leert kennen. De redactie vloer bij BNN zal niet meer hetzelfde zijn.. Ik zal zijn stilte opvullen door nog harder om mijn eigen grappen te gaan lachen! Proost! Op Sander!”, aldus Rámon.

Maandag 2 februari vertelden ‘ingewijden’ aan De Telegraaf dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de overstap zouden maken naar Radio 538. Ook Albert Verlinde melde s’ avonds in RTL Boulevard dat Coen en Sander bij NPO 3FM zouden vertrekken en de overstap zouden maken naar Radio 538. Dinsdag 3 februari bevestigde Radio 538 de geruchten over de overstap.

De laatste Coen en Sander Show op 3FM is vanmiddag vanaf 16:00 uur te horen op NPO 3FM.