NOS zendt beelden indringer Tarik Z. niet meer uit

NOS zendt beelden indringer Tarik Z. niet meer uit

Geschreven door Daniël Schalk

De NOS zal de beelden van Tarik Z., die twee weken geleden het NOS-gebouw binnendrong, in de toekomst niet meer uitzenden. Het journalistieke doel is er niet meer en de privacy heeft nu de overhand, dat heeft NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff laten weten.

De 19-jarige Tarik Z. drong donderdag 29 januari gewapend het NOS-gebouw binnen en eiste zendtijd van de NOS. Het NOS-gebouw werd nadat Tarik Z. was overmeesterd ontruimd en het 20:00 uur Journaal ging niet door.

“De nieuwswaarde was toen groot. Het was belangwekkend om uit te zenden wat er gebeurde. Dat woog zwaarder dan de privacy”, laat de hoofdredacteur van de NOS weten. Marcel Gelauff vervolgd: “Nu is dat omgedraaid. Er is nu geen journalistiek doel meer om de beelden te laten zien. Die afweging moet elke keer opnieuw worden gemaakt.”

Tarik Z. wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Zijn voorarrest loopt aankomende vrijdag, 13 februari, af. NPO 1 was door de ontruiming van het NOS-gebouw, waar ook de eindregie van NPO 1, 2 en 3 zijn gevestigd, een uur op zwart. NPO 2 was 20 minuten op zwart.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal