Nieuw seizoen So You Think You Can Dance van start

Nieuw seizoen So You Think You Can Dance van start

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond begint het nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance op RTL5. Het nieuwe seizoen van het dansprogramma brengt veel veranderingen met zich mee. Naast een nieuwe uitzenddag heeft So You Think You Can Dance vanaf dit seizoen ook een nieuwe presentatrice en een nieuw jurylid.

An Lemmens geniet van haar zwangerschapsverlof en daarom wordt de presentatie tijdens de audities en de bootcamp overgenomen door Eline de Munck. Eline zal tijdens de audities en de bootcamp aan de zijde van Dennis Weening schitteren. Tijdens de liveshows keert An weer terug naast Dennis.

Ook maakt Min Hee Bervoets haar debuut als jurylid in So You Think You Can Dance. Euvgenia Parakhina moest de jury van het dansprogramma verlaten voor het nieuwe jurylid Min Hee Bervoets. Het nieuwe jurylid neemt plaats naast Jan Kooijman, Dan Karaty en Ish Aït Hamou.

In België ging het nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance afgelopen zondag al van start. RTL5 besloot om de audities en de bootcamp te verplaatsen naar de woensdagavond om Boer Zoekt Vrouw op NPO 1 en Moordvrouw en Divorce op RTL4 uit de weg te gaan.

De liveshows van So You Think You Can Dance zullen eind maart gewoon op zondag te zien zijn, net als op het Belgische VTM. Er kwamen dit jaar 1.100 aanmeldingen binnen waaruit 120 deelnemers zijn geselecteerd, deze dansers zullen zich tijdens de audities aan de jury presenteren.

Als de dansers goed genoeg zijn krijgen zij een tickets voor de buitenlandse bootcamp in Ierland. “Zij moeten met elkaar in groepsverband een Ierse dans, ook wel Riverdance genaamd, instuderen en volledig foutloos voor de strenge jury uitvoeren”, liet RTL5 eerder weten.

De beste dansers gaan door naar de liveshows en strijden daar om de titel van Beste danser van de lage landen. En ‘de lat ligt dit jaar hoger dan ooit’ liet de zender begin deze maand weten.

‘So You Think You Can Dance’ is vanaf vanavond, 18 februari, om 20:30 uur te zien op RTL5.

Bekijk So You Think You Can Dance op TVblik.nl/so-you-think-you-can-dance