Danny, Tamara, Anneke en Giovanni in live finale ‘So You Think You Can Dance’ 2013

Danny, Tamara, Anneke en Giovanni in live finale ‘So You Think You Can Dance’ 2013

Geschreven door Pieter Jongsma

De vier meest favoriete dansers van 'So You Think You Can Dance' van dit seizoen, maken zich op voor de veelbelovende finale die aanstaande zondag 1 december live te zien is bij RTL 5. Danny, Anneke, Tamara en Giovanni zetten dan alles op alles om als onbetwiste winnaar te eindigen. De kijker krijgt een spraakmakende groepschoreofie, spectaculaire duo-optredens en verbluffende solo performances te zien.

De avond begint met een groepschoreografie waarin de veertien afgevallen dansers van dit seizoen samen met de vier finalisten nog één keer mogen schitteren op het podium tijdens een choreografie van Roy Julen. Daarna zijn alle ogen gericht op Danny, Tamara, Anneke en Giovanni. De kijker kan genieten van zes spectaculaire duodansen. Anneke en Danny dansen een moderne choreografie van Roy Julen, Tamara en Giovanni shinen in een moderne dans van choreograaf Isabelle Beernaert en Anneke en Giovanni stelen de show tijdens een ballroom/tango van Peter Bosveld en Ilse Lans. Vervolgens schitteren Tamara en Danny in een latin/rumba van Koen Brouwers en Roemjana de Haan, zijn de heren Giovanni en Danny te zien in een jazz performance van Laurent Flament en als klap op de vuurpijl zijn de dames Anneke en Tamara te zien in een verbluffende hiphop choreografie van Yves Ruth. Na deze optredens valt de danser met de minste stemmen af. De drie overgebleven finalisten schitteren daarna in een solodans, waarna de tweede danser afvalt.

De laatste twee finalisten strijden met alle energie die ze nog overhebben in de final battle om de felbegeerde hoofdprijs en wordt duidelijk wie de meest favoriete danser is van de Lage Landen en naar huis gaat met een buitenlandse dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van € 25.000,-. Juryleden Jan Kooijman, Dan Karaty, Euvgenia Parakhina en Ish Ait Hamou geven hun vakkundige oordeel én maken hun eigen voorkeur duidelijk, maar de beslissende stem ligt bij de kijker.

Na de ontknoping van de finale gaat het spectaculaire dansspektakel door in het theater. De laatste tien finalisten zijn in het nieuwe jaar op diverse theaterpodia door heel Nederland en België te zien. Vanaf begin januari schitteren de topdansers in een anderhalf uur durende show met alle favoriete choreografieën uit de tv-shows. Tickets zijn verkrijgbaar via rtltickets.nl.

Uitzending
Finale ‘So You Think You Can Dance’, zondag 1 december, vanaf 20.00 uur