Radar mag vanavond uitzenden over Stichting Loterijverlies

Radar mag vanavond uitzenden over Stichting Loterijverlies

Geschreven door Pieter Jongsma

Het AVROTROS programma Radar mag vanavond in de uitzending berichten over Stichting Loterijverlies. De rechter heeft dat zojuist besloten naar aanleiding van het kort geding dat de stichting aanspande. Alle vorderingen ingebracht door Loterijverlies werden door de rechter afgewezen.

Stichting Loterijverlies poogde met het kort geding te voorkomen dat Radar aandacht ging besteden aan Loterijverlies. Het afgelopen weekend plaatste Stichting Loterijverlies op verscheidene plekken advertenties met waarschuwingen voor 'Tros Radar'.

Radar besteedt vanavond in de uitzending aandacht aan de vraag hoe zinvol het is om aan te sluiten bij Stichting Loterijverlies. De rechter stelde vast dat van laster geen sprake is en dat er voldoende hoor en wederhoor door AVROTROS is toegepast en dat de vrees van Loterijverlies om negatief te worden weggezet, niet aannemelijk is geworden. De rechter oordeelde daarom dat het recht van vrijheid van meningsuiting/persvrijheid in dit kort geding zwaarder weegt dan het persoonlijk belang van de stichting.

Bekijk Radar op TVblik.nl/radar