FOX Sports met nieuw dagelijks nieuwsprogramma

FOX Sports met nieuw dagelijks nieuwsprogramma

Geschreven door Daniël Schalk

FOX Sports komt een nieuw dagelijks nieuwsprogramma met sportnieuws, dat heeft de betaalzender zaterdag bekend gemaakt. FOX Sports Vandaag zal elke dag te zien zijn om 23:00 uur en gaat daarmee de strijd aan met Pauw en Jinek op NPO 1, RTL Late Night op RTL4 en Shownieuws op SBS6.

Het live-sportnieuwsprogramma zal 365 dagen per jaar te zien zijn. FOX deed op haar openkanaal eerder al een poging met het nieuwsprogramma FOX Sport Centraal, maar dit programma werd na nog geen negen maanden van de buis gehaald. Het programma was drie keer per dag te zien.

Helene Hendriks en Bas van Veenendaal waren twee van de vier presentatoren van FOX Sport Centraal. Beide presentatoren zullen ook FOX Sports Vandaag aan elkaar praten. Naast Hendriks en Van Veenendaal zullen ook Pascal Kamperman en Milan van Dongen het programma presenteren.

Naast de reguliere uitzendingen zijn er op maandag en vrijdag ook extra edities om 19:30 uur met aandacht voor het Eredivisie- of Jupiler League voetbal. In de weekeindes met Eredivisie voetbal brengt FOX Sports Vandaag op zaterdag ook het laatste nieuws om 17:30, 18:45 en 22:00 uur.

Op zondag is er met Eredivisie voetbal ook op 11:30 uur een extra editie te zien. FOX Sports komt op de zaterdagavonden ook met het nieuwe sportprogramma De Eretribune. Jan Joost van Gangelen en Helene Hendriks presenteren het programma vanuit een studio met publiek en een live band.

De presentatoren ontvangen elke week twee FOX Sports analisten, een gast uit de voetbalwereld en een bekende Nederlander met een liefde voor voetbal. Het voetbalprogramma begint om 18:00 uur, met om 19:45 uur de Eredivisie wedstrijd. Na de wedstrijd wordt de wedstrijd nabeschouwen.

Daarnaast komt FOX Sports op vrijdag met het live schakelprogramma Voetbal op vrijdag, waarin wordt geschakeld tussen de Eredivisie, de Jupiler League en de Bundesliga. Het programma begint wekelijks om 20:00 uur en wordt afwisselend gepresenteerd door FOX Sports-presentatoren.

Zondag is vanaf 12:00 uur Studio Eredivisie te zien, waarin drie live wedstrijden achter elkaar te zien zijn. Toine van Peperstraten en twee FOX Sports analisten praten de drie wedstrijden van de Eredivisie en de voor- en nabeschouwingen in Studio Eredivisie tot en met 19:30 uur aan elkaar.

Kees Jansma mag in het nieuwe seizoen ook door met zijn zondagmorgenprogramma De Tafel van Kees maar krijgt samen met Kenneth Perez ook een nieuw maandagavondprogramma erbij. In het programma Natafelen met Kees wordt het hele voetbalweekend nabeschouwen.