KPN en FOX Sports bereiken akkoord

KPN en FOX Sports bereiken akkoord

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

KPN en FOX Sports hebben zaterdagavond alsnog een akkoord bereikt, dat laat KPN weten. Het Amerikaanse mediabedrijf en de Nederlandse kabelaar hadden een conflict, maar hebben nu een akkoord bereikt over de voorwaarden voor de doorgifte van de tv-zenders van FOX Sports.

KPN-klanten kunnen blijven kijken naar FOX Sports. “Uitgangspunt in het bereikte akkoord over het distributie- en prijsmodel van FOX Sports is dat klanten van KPN die graag live-eredivisie wedstrijden van FOX Sports willen kijken dit kunnen blijven doen tegen betere voorwaarden”, aldus KPN.

FOX Sports komt niet in het basispakket. “Daarnaast handhaaft KPN het huidige model van distributie van FOX Sports en heeft het meer flexibiliteit gekregen om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken, zonder opname in het basispakket.”

KPN en FOX Sports hadden een conflict, omdat FOX Sports meer geld wilde zien van KPN. De kabelaar weigerde meer geld te gaan betalen, omdat zij zich dan genoodzaakt zagen om FOX Sports 1 in hun basispakket op te nemen en hun klanten meer geld te laten betalen voor hun abonnement.

De kabelaar is blij met de nieuwe overeenkomst met betaalkanaal FOX Sports. “KPN is verheugd dat het tot een akkoord is gekomen met FOX Sports en dat het klanten nu duidelijkheid kan geven, na een periode van onzekerheid”, aldus KPN, wiens contract met FOX Sports 1 augustus al afliep.