Zootopia maakt kans op elf Annie Awards

Zootopia maakt kans op elf Annie Awards

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Disneyfilm Zootopia maakt kans op maar liefst elf Annie Awards. Zootopia vertelt het verhaal van politieagente Judy Hopps. Zij probeert in de grote stad, Zootopia, een misdaad op te lossen. Hierbij roept Judy de hulp in van de sluwe vos Nick Wilde. Deze film was in 2016 een groot succes voor Disney. Niet alleen Zootopia maakt kans op de beste animatiefilm.

Naast Zootopia maken ook Finding Dory, Kubo and the two strings, Kung Fu Panda 3 en Moana kans op deze award. Hiervan zijn er maar liefst drie van Disney. Animatiefilms doen het erg goed dit jaar. Zo waren The Good Dinosaur, Finding Dory en Inside Out grote successen voor Disney. Maar Zootopia sprong er dit jaar wel uit. Over deze film is ook een recensie verschenen. Deze recensie is hier nogmaals terug te lezen. 

Naast beste animatiefilm maakt Zootopia ook kans op beste animatie effect, beste karakters en beste karakters design. Zo zijn de karakters Mr. Big, Koslov, Judy Hopps, Nick Wilde en Flash erg populair. Deze wisten Zootopia mede tot een groot succes te maken. Alle nominaties zijn te vinden op de website van Annie Awards.

Ook muziek speelt een belangrijke rol in een Disneyfilm. Zo zong Shakira de titelsong voor Zootopia. Dit werd de hit Try Everything die Shakira ook zong in Zootopia zelf. Shakira sprak de stem in van popster Gazelle. De bijbehorende videoclip is inmiddels al door meer dan 206 miljoen mensen bekeken via YouTube.

Op 4 februari 2017 worden de winnaars bekend gemaakt. Dan zal duidelijk worden of Zootopia ook daadwerkelijk elf awards in de wacht zal slepen. Feit is wel dat niemand nu meer om Zootopia heen kan. De film heeft zichzelf meerdere malen bewezen, zowel op het witte doek als ook bij de kijker thuis.

Bekijk hierover de videoclip van Shakira's Try Everything voor Zootopia:

https://www.youtube.com/watch?v=c6rP-YP4c5I