RTL zoekt mantelzorgers voor nieuw tv-programma

RTL zoekt mantelzorgers voor nieuw tv-programma

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL zoekt kandidaten voor het nieuwe programma Ik Zorg Voor Jou. Dat blijkt uit een kandidatenoproep van de zender. In de kandidaten oproep is te zien hoe presentator en programma maker Peter van der Vorst de kijker toespreekt zich op te geven voor het programma.

"Voor het nieuwe programma zijn we op zoek naar mantelzorger(s) die extra hulp kunnen gebruiken. Zorg jij voor je zieke broertje, je oma of een vriendin en zie je het allemaal even niet meer zitten? Meld je dan nu aan en wie weet kunnen wij jou helpen om de zorg wat draaglijker te maken."

Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers. Dit zijn mensen die naast hun dagelijkse bezigheden langdurig zorgen voor een ziek familielid of naaste. Veel mantelzorgers zijn overbelast en hebben dringend hulp nodig voor ze er zelf aan onderdoor gaan. In Ik Zorg Voor Jou bieden we hen de helpende hand om hun leven weer wat makkelijker te maken.

Ik Zorg Voor Jou wordt gemaakt in samenwerking met Mezzo, een landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Wanneer RTL het programma Ik Zorg Voor Jou gaat uitzenden is niet bekend gemaakt. Mogelijk word het gepresenteerd door Peter van der Vorst.

Aanmelden voor het nieuwe RTL-programma kan door je hier aan te melden.

Bekijk Ik Zorg Voor Jou op TVblik.nl/ik-zorg-voor-jou