3FM wou Gerard Ekdom op plek Coen & Sander

3FM wou Gerard Ekdom op plek Coen & Sander

Geschreven door Daniël Schalk

3FM wou Gerard Ekdom op de plek van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Coen en Sander maken in september de overstap naar Radio 538 en daarom komt de plek van hun middagshow op 3FM vrij. Een plek die 3FM graag opgevuld zag worden door Gerard Ekdom, die al lange tijd de lunchshow verzorgd op de jongeren radiozender van de Publieke Omroep.

“Bij het nieuws van Coen en Sander schoot er wel van alles door mijn hoofd”, vertelt de DJ vandaag in het AD. “Ik had nu ook de middag van 3FM kunnen doen”, vervolgt Ekdom. 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers vroeg Gerard om de plek van Coen en Sander over te nemen maar de DJ koos voor een ochtendshow op Radio 2, in plaats van de middagshow op 3FM.

“Dat zou dan misschien voor twee jaar zijn. Ik doe het niet, stick to the plan. Ze moeten daar nieuw talent neerzetten”, verteld Gerard Ekdom over waarom hij het verzoek van Mutsaers afwees. Ekdom heeft niet alleen met 3FM gepraat over de middagshow, maar ook met commerciële radiozenders. “Uiteindelijk heb ik mijn gevoel gevolgd. En mijn gevoel laat mij nooit in de steek. Radio 2 krijgt straks al mijn energie.”

Bekijk Alles Mag Op Vrijdag met Gerard Ekdom terug op TVblik.nl