SBS6 begint vanavond aan nieuwe zaterdagavond

SBS6 begint vanavond aan nieuwe zaterdagavond

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 begint vanavond aan zijn nieuwe zaterdagavond met twee nieuwe programma’s, We Are Family en Lekker Nederlands. In We Are Family krijgen talentvolle jonge kinderen krijgen samen met één of meerdere familieleden een podium.

In Lekker Nederlands nemen Nick & Simon het wekelijks op tegen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. De nieuwe zaterdagavond van SBS6 begint met We Are Family. Jochem van Gelder ontvangt hierin kinderen in het Efteling Theater met de droom om de show te stelen in hun ‘one minute of fame’.

De optredens variëren van zang tot Ierse volksdans en van mondharmonica bespelen tot goochelen. Jochem heeft veel zin in het nieuwe SBS6-programma. “Ik heb erg veel zin om weer een programma met kinderen te maken. Backstage vertellen de kinderen mij waarom ze zo graag op het podium willen staan, samen met papa, mama, broer of tante.”

De presentator vind het prachtig om de kinderen daarna op het podium te zien. “Op het podium zie je hen, maar ook hun familie, vol trots glunderen. Dat is, zeker als vader zijnde, prachtig om te zien. De warmte tussen de familieleden spat ervan af. Of het kind nou goochelt, tapdanst of acrobatiek doet, het gaat niet om het winnen of verliezen, maar om het samen meedoen.”

Hans Klok, Edsilia Rombley en Euvgenia Parakhina beoordelen de optredens van de kinderen in We Are Family. “Ik was meteen enthousiast”, laat Euvgenia weten. “Het gaat niet per se om het talent van het kind, maar om de liefde voor zijn of haar hobby.”

Na We Are Family start het nieuwe muziekprogramma Lekker Nederlands. Nick & Simon nemen het wekelijks op tegen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, ook wel bekend als JURK! Beide teams herschrijven oer-Hollandse liedjes zoals Ademnood en ‘hertalen’ internationale hits zoals Happy en Waterloo op grappige of originele wijze.

In Lekker Nederlands gaat het erom wie de beste Nederlandse tekst schrijft op een bestaande internationale hit. De teksten variëren van grappige parodieën tot liedjes met gevatte passages. De duo’s brengen hun nieuwe versies zelf ten gehore met behulp van een live band.

“Het is best moeilijk om een nummer dat je al jaren kent te ‘hertalen’ naar een goede Nederlandse tekst”, laat Nick weten. “We doen het niet alleen met internationale hits, maar geven ook Nederlandse klassiekers een nieuwe tekst”, zegt Jeroen. “Uiteindelijk willen we dat iedereen onze versie meezingt in de kroeg en voor een voetbalwedstrijd!” De jury bestaat uit honderd Neerlandici, die de teksten beoordelen op grammatica, opbouw en entertainmentwaarde.

We Are Family is vanaf vanavond, wekelijks, om 20:00 uur te zien op SBS6.

Lekker Nederlands is vanaf vanavond, wekelijks, om 21:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk We Are Family en Lekker Nederlands op TVblik.nl