Hart van Nederland wint van RTL Late Night

Hart van Nederland wint van RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het SBS6-nieuwsprogramma Hart van Nederland trok gisteren op de late avond meer kijkers dan Humberto Tan’s talkshow RTL Late Night en Pauw, de talkshow van Jeroen Pauw. Hart van Nederland trok donderdagavond 955.000 kijkers, iets meer kijkers dan RTL Late Night.

RTL Late Night trok tegenover Hart van Nederland 876.000 kijkers, bijna 80.000 kijkers minder dan Hart van Nederland. Het marktaandeel komt voor SBS6 uit op 19,0 procent. Het marktaandeel voor RTL Late Night komt hoger uit, namelijk op 21,6 procent.

De NPO 1-talkshow Pauw trok donderdagavond een stuk minder kijkers dan Hart van Nederland en RTL Late Night. De talkshow van Jeroen Pauw, dat een half uur later begint dat Hart van Nederland en RTL Late Night, trok 553.000 kijkers, goed voor 17,7 procent marktaandeel.

Het SBS6-programma Shownieuws wist een groot deel van de kijkers van Hart van Nederland vast te houden. Shownieuws, dat ruim een half uur met RTL Late Night concurreert, trok donderdagavond 705.000 kijkers, goed voor 17,4 procent marktaandeel.

Hart van Nederland behaalt met de kijkcijfers van donderdagavond de zevende plaats in de kijkcijfer top 25 van donderdag 9 april. RTL Late Night staat in de kijkcijfer top 25 op de achtste plaats, één plaats onder Hart van Nederland. Pauw staat op de negentiende plaats en Shownieuws op de veertiende plaats.

Lees ook: '432.000 kijkers voor elfde editie 3FM Awards'

Bekijk Hart van Nederland op TVblik.nl/hart-van-nederland