Ruud de Wild presenteert op 30 april laatste RuuddeWild.nl

Ruud de Wild presenteert op 30 april laatste RuuddeWild.nl

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Ruud de Wild zal op donderdag 30 april zijn laatste radio-uitzending bij Radio 538 presenteren. In maart werd bekend dat het contract van Ruud de Wild bij Radio 538 niet wordt verlengd en daarom is het einde voor zijn radioprogramma RuuddeWild.nl in zicht.

De een-na-laatste uitzending van Ruuddewild.nl heeft als thema 'Bowlen, BN'ers en Bruin Fruit' en komt live vanuit Knijn Bowling in Amsterdam. Ruud de Wild zal voorlopig niet aan de slag gaan voor een andere radiozender maar de komende periode zal hij zich gaan toeleggen op zijn kunst.

“Ik heb de afgelopen jaren dingen niet met heel mijn hart gedaan, daarvoor is nu tijd”, aldus De Wild. Huidige 3FM-DJ’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga nemen de plek van Ruud de Wild per dinsdag 1 september over. Radio 538-DJ Frank Dane zal het middagprogramma op Radio 538 de komende tijd presenteren totdat Coen & Sander in september bij Radio 538 beginnen.

Ruud de Wild begon zijn radio-carrière bij de AVRO. Vanaf 1992 maakte hij bij Radio 538 programma’s als Wild in het Weekend en The Jungle. Daarna verliet hij Radio 538 en ging hij aan de slag voor onder meer BNN, 3FM en Q-music. Tot tweemaal toe keerde De Wild terug naar Radio 538. De afgelopen vijf jaar maakte hij het programma Ruuddewild.nl en het laatste anderhalf jaar was hij als Creative Director betrokken bij de visuele identiteit van Radio 538 en SLAM!FM.

Woensdag 29 april: Bowlen met BN'ers vanuit Knijn Bowling in Amsterdam

Donderdag 30 april: Laatste uitzending Ruuddewild.nl in de Radio 538 studio

Bekijk het dossier van Ruud de Wild op TVblik.nl/dossier/ruud-de-wild