Ruud de Wild naar BNR Nieuwsradio

Ruud de Wild naar BNR Nieuwsradio

Geschreven door Daniël Schalk

Ruud de Wild keert anderhalf jaar na zijn ontslag bij Radio 538 terug op de radio. De dj gaat aan de slag bij BNR Nieuwsradio, waar hij vanaf maandag 5 september elke middag het nieuwe programma BNR Ask Me Anything presenteert. Ook zijn oude radioshow Ruuddewild.nl keert terug.

In BNR Ask Me Anything worden elke dag vragen beantwoord over een actuele thema’s als de Panama Papers tot de Brexit. De vragen komen van luisteraars en vooral van Social Media. Ruud wil Twitter, Instagram, Facebook, WhatsApp en Snapchat inzetten om vragen te genereren.

“Werken bij BNR Nieuwsradio en zeker met dit programma is een grote eer voor me. Het sluit bovendien naadloos aan bij de nieuwe weg die ik ben ingeslagen”, zegt De Wild. BNR laat weten dat zijn oude radioprogramma Ruuddewild.nl ook terugkeert. “Online en FM”, aldus de radiozender.

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich vindt het ‘geweldig’ dat Ruud de Wild naar BNR Nieuwsradio komt. “Hoe gaaf is het dat de Marconi-winnaar van 2015 elke dag bij ons te horen is! BNR Ask Me Anything is een programma dat Ruud op het lijf is geschreven met een grote plaats voor social media.”

Het radioprogramma Ruuddewild.nl begon op 1 september 1999 op 3FM. In 2004 verhuisde Ruud de Wild met zijn radioshow naar Radio 538. Nadat Radio 538 in 2007 de stekker uit de show trok, vertrok Ruud de Wild naar Qmusic. In 2010 keerde Ruud en Ruuddewild.nl weer terug op Radio 538.

Op 3 februari 2015 werd bekend dat het tijdslot van De Wild overgenomen zou worden door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die de overstap maakte van 3FM naar Radio 538. De Wild moest plaatsmaken voor Coen en Sander en presenteerde op 30 april 2015 de laatste Ruuddewild.nl.