Peter Jan Rens ruilt met Rob Geus

Peter Jan Rens ruilt met Rob Geus

Geschreven door Sebastiaan Boers

Van ruilen komt huilen, die woorden worden werkelijkheid in een nieuwe aflevering van Jouw Vrouw Mijn Vrouw vips (JVMV). Woensdagavond ruilden de vrouwen van Peter Jan Rens en Rob Geus van huid en haart. Virginia van Eck, de vrouw van Peter Jan kwam bij Rob terecht. Suzanne Ozek, de vriendin van Rob, kwam bij Peter Jan op bezoek.

De twee vrouwen komen in een compleet andere wereld terecht. Voor Virginia is het enorm wennen om het leven van Suzanne ''over te nemen''. Zo heeft ze zichtbaar moeite om een oudere vrouw te verzorgen. Ze is dat totaal niet gewend is, laat ze goed zien aan de kijker.

Suzanne daar in tegen is best geshockt in het huis waar ze terecht is gekomen. Als vriendin van de schoonmaakheld van SBS6 is ze schoon gewend. In het huis van Peter Jan is dat duidelijk een stuk minder. Daarnaast gaat ze shoppen met de broer van Virginia. Ze is zichtbaar aangeslagen door de hoogte kosten van het shoppen. 

De broer van Virginia geeft namelijk toe zeker € 200,- per dag uit te geven aan kleding. Dat gebeurd dan niet één keer in de week, maar twee tot drie keer. ''Dat doe je gewoon voor elkaar'' aldus de broer van Virginia. Voor Suzanne is dat best moeilijk te bevatten.

Ook het eet ritueel bij de familie Rens is alles behalve wat Suzanne gewend is. Gezellig samen Chinees eten, inclusief de hond, die vrolijk mee eet. Daar wordt Suzanne niet vrolijk van, ''dat trek ik echt niet'' aldus een bezorgde Suzanne.

''In die meid van 22 moet veel meer pit'' zegt Rob over Virginia. Hij besluit haar mee te nemen naar de sportschool. Dat Virginia die niet vaak van binnen gezien heeft wordt al snel duidelijk. Toch laat ze zich niet kennen en laat zien dat ze het wel kan. ''Het is best wel leuk met een personal trainer'' zei Virginia.

Toch mist Virginia haar gezin wel enorm. Ze zegt blij te zijn om weer naar huis te zijn. Na een dag mag ze zelf de regels opstellen in huize Geus. Daar wordt de schoonmaakheld alles behalve vrolijk van. Hij moet zijn goede gewoontes de vrije loop laten en doen dat hem verteld wordt. Als eerste serveert ze een vette hap als ontbijt voor Rob. Hier wordt Rob opnieuw niet vrolijk van.

Suzanne neemt in huize Rens ook de touwtjes strak in handen. Vooral de broer van Virginia moet het ontzien. Hij moet zijn luxe leventje voor even opgeven en doen wat hem verteld wordt. Iets wat de mannen niet gewend zijn is sporten. Daar zullen ze toch aan moeten geloven. Peter doet vrolijk mee, maar de broer van Virginia heeft er duidelijk grote moeite mee.

Tijdens een etentje met Peter Jan probeert Suzanne hem de ogen te openen. Peter Jan neemt teveel hooi op zijn vork wat het huishouden aangaat. Virginia doet namelijk vrij weinig omdat dit haar niet echt ligt volgens Peter Jan. Daar ziet Suzanne graag verandering in.

Daarnaast heeft Virginia het voor elkaar om Rob eens te laten ''leven''. Hij kreeg als opdracht om een barbecue te organiseren voor zijn vrienden. Hier genoot de schoonmaakheld zichtbaar van, wat weer voor een blije Virginia zorgde.

Uiteindelijk kwam er een harde confrontatie tussen de vier. Rob nam het Peter Jan kwalijk dat Virginia te zwaar is voor haar leeftijd. Peter Jan doet niets met deze kritiek. Virginia uit haar kritiek op Rob, hij is teveel bezig met kritiek geven op anderen. Hij kan volgens haar zelf niet tegen kritiek. Rob noemt op zijn beurt Virginia een ''vals vals kreng''.

De levens van de familie Geus en Rens lijken totaal niet op elkaar. De vrouwen hebben geprobeerd om in elkaars leven te staan. Ze waren allemaal blij dat het weer bij het oude werd. Of ze er iets van geleerd hebben is nog maar sterk de vraag. Daarvoor zijn er teveel verschillen in beide huishoudens.

Jouw Vrouw Mijn Vrouw Vips is iedere woensdag rond 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk JVMV vips terug via TV Blik.