Fons de Poel weg bij Brandpunt

Fons de Poel weg bij Brandpunt

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Fons de Poel is niet langer de presentator van het KRO-NCRV-programma Brandpunt. De presentator noemde GroenLinks-politicus Jesse Klaver vorige week in de uitzending van Brandpunt een ‘snotneus’. Naar aanleiding van de commotie heeft KRO-NCRV besloten dat Fons de Poel het programma niet langer zal presenteren.

De GroenLinks-politicus Jesse Klaver uitte kritiek op een ABN Amro-commissaris in de uitzending van Brandpunt van vorige week. Fons de Poel, die zelf in het verleden als dagvoorzitter bij de ABN Amro heeft gewerkt, was het niet eens met de uitspraken van Klaver. Ondanks zijn ontslag bij Brandpunt blijft Fons de Poel wel verbonden aan de omroep als documentairemaker.

KRO-NCRV heeft laten weten dat er nog voor 1 juni een nieuwe beroepscode komt voor journalistieke presentatoren. Deze nog op te stellen regelgeving moet er voor zorgen dat in de toekomst mogelijke belangenverstrengeling en misverstanden over nevenactiviteiten uitgesloten worden. Fons wordt bij Brandpunt voorlopig vervangen door Henk van der Aa.

Bekijk hieronder het fragment waarin Fons, Jesse een 'snotneus' noemt:

Bekijk Brandpunt op TVblik.nl/brandpunt