Henk van der Aa en Liesbeth Staats volgen Fons de Poel op

Henk van der Aa en Liesbeth Staats volgen Fons de Poel op

Geschreven door Daniël Schalk

Henk van der Aa en Liesbeth Staats zijn de nieuwe journalistieke anchors van het KRO-NCRV-programma Brandpunt en volgen daarmee Fons de Poel op, die bij Brandpunt is ontslagen omdat hij afgelopen april GroenLinks-politicus Jesse Klaver een ‘snotneus’ noemde in de uitzending.

Van der Aa en Staats presenteren afwisselend de Brandpunt-uitzendingen en blijven daarnaast journalistieke reportages maken. Henk was afgelopen maanden al te zien als presentator van Brandpunt en Liesbeth maakt al een aantal jaren reportages voor het KRO-NCRV-programma.

Het vernieuwde Brandpunt ontstond begin dit jaar uit het samengaan van het KRO-programma Brandpunt en het NCRV-programma Altijd Wat. Vanaf september staat de redactie onder leiding van eindredacteur Mark Schleedoorn, die sinds 2010 voor het KRO-programma Brandpunt werkt.

“Met dit vernieuwde en jonge team kan Brandpunt zich opnieuw bewijzen als een programma waar kwaliteitsjournalistiek tot zijn recht komt. Het is bijzonder dat Henk en Liesbeth ook als makers van reportages actief blijven en zo in hun kracht als presentator én verslaggever worden ingezet”, zegt Taco Rijssemus, media-directeur van de KRO-NCRV.

Het programma blijft zich verder ontwikkelen. “Brandpunt zet met deze vernieuwingsslag een belangrijke stap en gaat door met het ontwikkelen van innovatieve vormen van journalistiek, waar we het komende seizoen al het nodige van kunnen laten zien”, vervolgt de media-directeur.

Brandpunt is vanaf 1 september, iedere dinsdagavond, om 20:25 uur te zien op NPO 2.

Bekijk hieronder het fragment waarin Fons, Jesse een ‘snotneus’ noemt:

Bekijk Brandpunt op TVblik.nl/brandpunt