Sacha de Boer nieuwe presentator Brandpunt

Sacha de Boer nieuwe presentator Brandpunt

Geschreven door Daniël Schalk

Oud-nieuwslezeres Sacha de Boer is de nieuwe presentator van Brandpunt. Het journalistieke KRO-NCRV-programma wordt vanaf 6 september in een vernieuwde opzet vanuit de studio gepresenteerd. De Boer verdween in mei 2013 van de televisie, toen ze vertrok bij de NOS.

Toen De Boer stopte als een van de presentatoren van het NOS Journaal, ging ze fulltime aan de slag als fotografe. “Mijn journalistieke bloed is altijd blijven kriebelen, ook na mijn vertrek. Als ik fotografeer blijf ik verhalen en nieuws zien”, zegt Sacha over haar ‘journalistieke bloed’.

De presentatrice had niet verwacht nu al terug te keren op televisie. “Hoewel ik niet echt over een terugkeer had gedacht, zei ik vrijwel onmiddellijk ' ja' tegen Brandpunt. Juist vanwege de manier waarop bij Brandpunt de belangrijke verhalen van deze tijd gaan worden gemaakt.”

Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, is erg blij met de komst van Sacha de Boer naar Brandpunt. “Sacha is een zeer ervaren presentator in wie de meeste kijkers groot vertrouwen hebben. Ze past heel goed bij het Brandpunt dat we voor ogen hebben”, aldus Laroe.

Brandpunt brengt vanaf komend seizoen iedere uitzending drie grote journalistieke reportages uit binnen- en buitenland. Die reportages worden gedragen en gemaakt door de vertrouwde en gewaardeerde Brandpunt-gezichten Henk van der Aa, Liesbeth Staats en Aart Zeeman.

Ook KRO-NCRV-gezichten Eva Jinek, Patrick  Lodiers en Ersin Kiris gaan aan Brandpunt meewerken. Volgens Hans Laroes wordt Brandpunt daarmee herkenbaarder en dwingender voor de kijker. In 2015 verloor Brandpunt hun gezicht Fons de Poel, nadat hij werd ontslagen bij het programma.

Brandpunt is vanaf dinsdag 6 september, wekelijks, om 20:25 uur te zien op NPO 2.