Koningsdag-special Pauw met Periscope-verslaggevers

Koningsdag-special Pauw met Periscope-verslaggevers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Aankomende maandag viert Nederland Koningsdag is een nieuwe stijl. Op deze dag kan iedereen verslaggever zijn van de talkshow van Jeroen Pauw. Pauw maakt op Koningsdag gebruik van de populaire App Periscope waarmee mensen kunnen live streamen.

“Het publiek krijgt de mogelijkheid deze dag zelf verslag te doen van alle gebeurtenissen”, laat de VARA vandaag weten. Iedereen die over Periscope beschikt kan zich via Twitter aanmelden om verslaggever te worden van Pauw.

“Filmpjes worden de hele dag gedeeld via de Twitter van Pauw en de beste fragmenten zijn te zien in de tv-uitzending”, vervolgt de omroep. “Wij streamen tegenwoordig zelf elke dag via Periscope de gebeurtenissen in de studio, vlak voordat we beginnen met de tv-uitzending, dus ik weet hoe leuk het is”, laat Jeroen Pauw weten.

“Een gezamenlijke beleving van een evenement als Koningsdag zou helemaal bijzonder zijn. Iedereen met een iPhone kan via dit programma die dag cameraman of vrouw zijn. Vanuit honderden camerastandpunten maken we zo het meest veelzijdige programma over Koningsdag.”

De VARA heeft ook gedacht aan de mensen die niet over de App beschikken. “Ook mensen zonder Periscope kunnen deelnemen door hun Koningsdagfilmpje te mailen naar koningsdag@bnnvara.nl”, laat de VARA tenslotte nog weten. Maar: “De filmpjes mogen niet langer zijn dan 60 seconden.”

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.showbizznetwork.nl/website/wp-content/uploads/2015/04/Pauw-volgt-Koningsdag-via-Periscope.mp4"][/video]

Bekijk Pauw op TVblik.nl/pauw