Ambitie, Macht en Liefde in nieuwe Nederlandse miniserie 'Het Imperium'

Ambitie, Macht en Liefde in nieuwe Nederlandse miniserie 'Het Imperium'

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL 8 start vanavond met Nederlandse dramaserie. ‘Het Imperium’, prime time te zien als miniserie op dinsdag 5 en 12 maart, is geschreven door Nienke Römer en heeft een cast met bekende acteurs als Filip Bolluyt, Carolien van den Berg, Chris Tates, Anouk van Nes en Marlous Dirks. In ’Het Imperium’ draait alles om macht, liefde, ambitie en wraak met de genadeloze muziekindustrie als setting. Centraal staat de 24-jarige Menzo Salverda, gespeeld door Wesley Mutsaars, die als kind een grote hit scoorde. De tijd van fame and fortune ligt inmiddels ver achter hem, want hij heeft niks meer over behalve zijn ouders, wat oude fans en een dure sportwagen.

Menzo keert na een tijd in Brazilië te hebben doorgebracht terug naar Nederland om wraak te nemen op de man die hem zijn jeugd ontnam: de meedogenloze platenbaas Bart Vreeman. Hij terroriseert niet alleen Menzo’s leven, maar heeft ook zijn ouders in een financiële houtgreep.

 

Louise, de vrouw van tiran Bart Vreeman, lijdt al jaren onder de spraakmakende affaires van haar beroemde man en grijpt steeds vaker naar de fles. Ook hun kinderen Noa-Fleur en Junior gaan gebukt onder het dictatoriale gedrag van hun vader en zoeken wanhopig hun heil buiten de deur. Vreemans huidige minnares, de blonde zangeres Alyda, wil per se zijn nieuwe echtgenote worden en zet alles op alles om dat voor elkaar te krijgen.

 

Terwijl Menzo druk bezig is om zijn plan ten uitvoer te brengen, wordt hij door Vreeman opnieuw voor het blok gezet. Hij weigert zijn contractuele verplichtingen met de platenbaas na te komen, maar brengt daarmee zijn vader Alex in een levensgevaarlijke situatie. Net op het moment dat Menzo een troef in handen heeft waarmee hij Bart kan pakken, neemt het lot een onverwachte wending.....

 

Desiree van Grinsven, zenderdirecteur RTL 8: “Ik ben erg blij dat we met ‘Het Imperium’ voor het eerst Nederlands drama bij RTL 8 kunnen brengen. De serie is met veel passie gemaakt en past goed bij de zender.”

 

‘Het Imperium’ is bedacht en geproduceerd door Lucio Messercola.

 

Uitzending: RTL 8, dinsdag 5 maart en dinsdag 12 maart tussen 20.30 uur en 22.30 uur.