Jaaroverzicht 2014: GTST deel 2

Jaaroverzicht 2014: GTST deel 2

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het jaaroverzicht 2014 van Goede Tijden Slechte Tijden gaat verder!

In deel 1 van het Jaaroverzicht 2014 over Goede Tijden Slechte Tijden, blikte Sebastiaan terug op een roerig jaar in Meerdijk. De moord op Mike, het huwelijk tussen Nuran en Rik, Rikki's leugen, de verdwijning van Tim, de aanslag op Sjors en de naïeve Lorena. Deel 2 van het Jaaroverzicht 2014 gaat verder waar deel 1 is gestopt. 

Bing wist Sjors maar net te redden van de dood. Samen met Tim haasten ze zich naar het ziekenhuis. Daar wil Anton onderzoek doen naar Sjors. Bing laat dit in eerste instantie niet toe, maar kan uiteindelijk niet anders dan Anton zijn werk te laten doen.

Sjors overleeft de aanslag van Willem. Inmiddels is Aysen er in geslaagd op Willem in te rekenen, hij verdwijnt achter de tralies. Tim is dolgelukkig dat Sjors nog in leven is. Bing is ondertussen van plan om Sjors weer terug te winnen.

Lorena denkt een deal te hebben gesloten met Ludo. Maar dan blijkt dat Lorena Ludo onderschat heeft. Ze lijkt te zijn ingesloten en kan geen kant op. Maar net weet Lorena zich uit de voeten te maken voor de mannen van Ludo. Als ze het bewijs wil laten verdwijnen en de weg over wil steken wordt ze aangereden.

De bekentenis van Maxime is ingeslagen als een bom bij de familie Sanders. Vincent is er samen met Nina van door gegaan. Van Joost heeft Vincent de waarheid te horen gekregen. Maxime is inderdaad zijn moeder, daarmee is Nina zijn nicht. Voor Ludo is dit ook een klap. Hij wil geen contact meer met zijn zus en wijst haar de deur. Maxime blijft vertwijfeld en alleen achter.

Rikki's leugen rondom de aanranding van Anton lijken alleen maar groter te worden. Wiet (Pip Pellens) is achter de waarheid gekomen. Daarmee is de relatie tussen Wiet en Sjoerd onder druk komen te staan. Rikki blijft haar leugen ondanks alles volhouden. Het komt tot een rechtszaak en het gaat hard tegen hard. Anton kan zich bijna niet beheersen en is woest op Rikki.

Inmiddels is Lorena uit het ziekenhuis en gaat door met de chantage. Samen met Bing, die haar helpt, bedenkt ze een plan om snel aan veel geld te komen. Ludo heeft nog geen idee wie hem chanteert. Maar dan komt Thijs (Miro Kloosterman) achter de plannen van Lorena. Thijs is de man die Lorena aangereden heeft en lijkt nu op zijn beurt Lorena te willen chanteren.

Vincent en Nina gaan op vakantie om alles achter zich te laten. Voor Nina is er niets veranderd, maar voor Vincent wel. Lorena komt er inmiddels achter dat Nina door de chantageplannen in gevaar is. Samen met Lucas gaat ze Vincent en Nina achterna. Nina weet nog van niets en heeft bijzondere plannen.

Een zakenpartner van Ludo, Veltman (Peter Faber), lijkt Ludo in de macht te hebben. Hij wil Ludo zo ver krijgen om de fraudezaak toe te geven. Deze Veltman heeft een dubbele agenda, hij werkt samen met iemand die een gruwelijke hekel heeft aan Ludo.

Op het moment dat Ludo van plan is een persconferentie te houden krijgt hij een ernstig ongeluk. Anton die op zijn beurt zijn leven weer wil oppakken rijdt net te snel op de weg. Hij komt in botsing met Ludo en raakt in levensgevaar.

Rikki heeft haar leugen toegegeven aan iedereen. Sjoerd is woest op haar en verbreek het contact. Dan krijgt hij bericht van zijn moeder; Anton ligt in het ziekenhuis. Snel gaan de twee naar het ziekenhuis. Rikki ziet het leven niet meer zitten en wil een einde aan haar leven maken.

Nog maar net op tijd vinden Sjors en Wiet de bewusteloze Rikki. Snel wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Langzaam lijkt het erop alsof Rikki inziet hoe verkeerd ze bezig is geweest. Ook met Anton gaat het langzamerhand weer de goede kant op.

Nina die Vincent een huwelijksaanzoek gedaan heeft, wordt afgewezen. Vincent kan niet met zijn nicht trouwen. Nina is van slag en loopt weg. Lorena is ondertussen hard opzoek naar Nina. Als ze Vincent alles verteld, gaan de twee samen opzoek naar Nina. Lorena vindt Nina en verteld ook haar alles. Nina weet niet wat ze hoort, ze verliest haar evenwicht en valt van een cliff.

Lucas wacht op een teken van Nina, Lorena en Vincent. Totdat hij ineens wordt ontvoerd door een onbekende man. Lorena en Vincent verkeren beiden in shock, Nina is zwaar gewond en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Lucas wordt in een auto getrokken is verdwijnt spoorloos. Janine en Ludo blijven in totale verwarring achter.

Lorena zit er helemaal doorheen. Zij ziet zichzelf mede schuldig aan de hele situatie rondom Nina en Lucas. Ze besluit open kaart te spelen. Daarna wil ze een nieuw leven opstarten, buiten Meerdijk. Haar goede vriend Jeff neemt met pijn in zijn hart afscheid van haar.

Tim heeft de ambitie om van een sportschool een mooi cultureel gebouw te maken. Samen met Maxime en Bing opent hij Boks. Hij gaat volop in zijn werk bij Boks. Zijn relatie met Sjors komt daarmee onder druk te staan. Tussen Bing en Sjors loopt de spanning hoog op. Sjors gaat vreemd met Bing, wat vrijwel direct het einde van haar relatie met Tim is.

Ludo lijkt er langzaam achter te komen wie achter de ontvoering van Lucas zit. Dan wordt Veltman dood aangetroffen. Samen met Janine en Leon (Luca Savazzi) proberen ze er achter te komen wie verantwoordelijk is voor de ontvoering van Lucas en de moord op Veltman.

Dan blijkt wie er achter de ontvoering zit, het is Nick (Christophe Haddad). Hij heeft een explosie overleefd en zint op wraak op zijn familie. Maxime is doodsbang als blijkt dat Nick nog in leven is. Ze probeert alles om Vincent te beschermen tegen Nick.

Nick heeft Ludo in zijn macht. Ludo moet de moord op Veltman toegeven, anders zal Lucas het niet overleven. Hij kan niet anders, dan op de eis van Nick ingaan. Op dat moment vinden Janine en Leon de ontvoerde Lucas. Lucas is terug maar krijgt al snel last van paniekaanvallen.

Ludo verzint vanuit de gevangenis een plan om definitief af te komen van Nick. Daarmee stuur hij Leon op onderzoek uit. Hij moet opzoek gaan naar de zoon van Nick, Valentijn. Als Nick hier achter komt is hij woedend en zint opnieuw op wraak.

De familie Bouwhuis is blij dat Anton weer thuis is. Bianca is blij verrast om haar nichtje, Anna (Barbara Sloesen) weer te zien. Ze heeft haar spullen gepakt en wil zich in Meerdijk vestigen. Al snel weet Anna meerdere inwoners om haar vinger te wikkelen. Wiet krijgt gevoelens voor Anna, waar ze zich geen raad mee weet.

Thijs krijgt bezoek van zijn zusje Sacha (Gaby Blaaser). Samen met haar vriend is ze opzoek naar een nieuw huis. Dan ontmoet ze Noud en is meteen verliefd. Ook Noud heeft gevoelens voor Sacha en langzaam groeien de twee steeds verder naar elkaar toe, maar Sacha heeft een vriend...

Hoe gaat Lucas om met zijn paniekaanvallen? Wanneer komt Nina uit haar coma? Komt Ludo nog op vrije voeten? Zal Nick gestraft gaan worden? Hoelang zal de relatie tussen Wiet en Anna duren? Slecht een paar vragen die de kijker op dit moment heeft. Goede Tijden Slechte Tijden gaat verder met de spannende verhaallijn. Onze recensent, Sebastiaan, zal dit op de voet volgen. In 2015 zullen er weer verschillende GTST-blogs komen. Heb jij een idee over hoe het verder zal gaan in Meerdijk? Zijn er andere vragen, of heb jij een idee? Mail deze dan door naar sebastiaan@showbizznetwork.nl. De antwoorden zullen in een speciale GTST-blog komen. 

Hiermee is het tweede deel van het jaaroverzicht 2014 over Goede Tijde Slechte Tijden ten einde. De Nederlandse soap gaat in 2015 verder met de spannende verhaallijn.