Bartho Braat verlaat na 24 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden

Bartho Braat verlaat na 24 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden

Geschreven door Daniël Schalk

Bartho Braat, die de rol van Jef Alberts vertolkt in Goede Tijden, Slechte Tijden, verlaat na 24 jaar de populaire RTL4-soap. De acteur heeft in Weekend laten weten dat hij het tijd vind voor een nieuwe uitdaging. “Na 24 jaar Meerdijk is het genoeg. Ik ga andere dingen doen”, aldus Braat.

Hij vervolgt: “Ik heb er nu 24 jaar in gezeten, dus ik vind het wel genoeg. Ik wil nu wat anders. Toneel vind ik namelijk ook erg leuk en zo zijn er nog wat dingen.” Braat geeft nog geen precieze vertrekdatum. “Ik zeg nog niet precies wanneer, maar het zal na de zomer zijn.”

Het is niet de eerste keer dat de acteur uit de soap wou stappen. “Ik heb dan ook niet nachtenlang over mijn vertrek na hoeven denken, want ik heb wel eerder gedacht aan stoppen.” Alleen besloot Braat om nu echt GTST te verlaten voor een nieuwe uitdaging.

Braat geniet nog steeds van het werk maar vind het na 24 jaar tijd om er een punt achter te zetten. “Ondanks het feit dat GTST heel leuk is om te doen. Er moet toch een keer een eind aan komen.” Aankomende zomer viert Bartho Braat zijn 65ste verjaardag.

De rol van Jef

De rol van Jef is inmiddels niet meer weg te denken uit Meerdijk. In de 24 jaar heeft hij een hoop goede en slechte dingen beleeft. In de liefde heeft Jef veel te verduren gehad. Zijn laatste grote liefde, Dorothea gespeeld door actrice Chris Comvalius, werd op brute wijze vermoord. Daarna heeft het lang geduurd voordat Jef weer open stond voor de liefde.

De komst van Maria de Jong (Joke Bruijs) naar Meerdijk zorgden weer voor vlinders bij Jef. De twee krijgen een korte relatie. Helaas voor Jef besluit Maria om Meerdijk weer te verlaten. Opnieuw blijft Jef alleen achter. Hij is volop aan het werk als barman in café de Koning. Hierin ontvangt hij veel inwoners van Meerdijk is daarmee een soort vader figuur geworden. Iedereen die ergens mee zit, kan altijd bij Jef terecht voor een goed gesprek.

Nu is bekend dat Jef Meerdijk gaat verlaten. Op welke manier hij de soap zal verlaten is nog niet duidelijk. Wie weet gaat er iets spannend gebeuren met de aanstaande cliffhanger. Ook na de cliffhanger zal Jef nog te zien zijn, maar voor hoelang precies is nog niet duidelijk. Meerdijk verliest een vaste inwoner die een begrip is in Meerdijk. Hij is iemand die zeker gemist zal gaan worden.

Bekijk Goede Tijden, Slechte Tijden op TVblik.nl/gtst