Nieuw seizoen van De Rijdende Rechter, wordt vervolgd

Nieuw seizoen van De Rijdende Rechter, wordt vervolgd

Geschreven door Sebastiaan Boers

Dinsdagavond keken er weer 1.225.000 mensen naar de laatste aflevering van De Rijdende Rechter. Burenruzie's, meningsverschillen, problemen met de huurbaas, werkelijk alles komt voorbij en niets is te gek. Dinsdagavond was een vrij opmerkelijke zaak aan de orde.

Twee schoolmeiden spannen een zaak aan tegen hun school. In het laatste jaar willen zij meer verantwoordelijkheid. Bij die verantwoordelijkheid hoort ook alcohol, aldus de meiden. De schooldirecteur is het hier duidelijk niet mee eens. Tijd voor meester Visser om hier eens grondig naar te kijken.

Direct na het examen is er de zogenoemde klippertocht. Hier verheugen de leerlingen zich enorm op, zo na het eindexamen. Tijd om dat met zijn allen te vieren mét alcohol. Nu de school hierop tegen is, vinden de meiden het hoog tijd om de hulp van meester Visser in te schakelen. 

Er zijn dan vaak winnaars en verliezers, het oordeel van meester Visser moet dan worden opgevolgd. Daar blijft het vaak bij, maar dat is toch niet helemaal waar. De presentatrice van De Rijdende Rechter, Jetske van den Elsen, gaat verder waar het programma stopt. 

Nu De Rijdende Rechter gestopt is, gaat Jetske verder. In De Rijdende Rechter, wordt vervolgd, gaat ze op bezoek bij de mensen die een uitspraak hebben gehad van meester Visser. Hoe is het nu met de mensen na de uitspraak? Zijn alle problemen nu opgelost? Houden de mensen zich ook aan de uitspraak van De Rijdende Rechter?

De antwoorden op al deze vragen zullen vanaf dinsdag 26 mei 2015 te zien zijn. Op die dag begint Jetske aan een nieuwe serie van De Rijdende Rechter, wordt vervolgd.

Bekijk De Rijdende Rechter terug via TV Blik.