Vanavond op tv: De Rijdende Rechter terug op nieuwe uitzendavond
Foto: Stijn Ghijsen

Vanavond op tv: De Rijdende Rechter terug op nieuwe uitzendavond

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Mr. John Reid schiet vanaf vanavond weer te hulp in het nieuwe seizoen van De Rijdende Rechter. Het nieuwe seizoen staat op punt van beginnen, maar ditmaal niet op de dinsdagavond. Het populaire tv-programma is vanaf nu verhuisd naar de woensdagavond. Dat heeft allemaal te maken met het omgooien van het schema van de publieke omroep. 

De verhuizing naar een andere avond mag de pret niet drukken. Op de woensdagavond gaat meester John Reid zijn best doen om te bemiddelen bij allerlei burenruzies en misverstanden. Hij wordt zoals altijd weer bijgestaan door presentatrice Jetske van den Elsen. Het nieuwe seizoen bestaat uit slechts vier afleveringen.

In de allereerste aflevering van 2020 krijgt meester Reid een hoop eisen te horen. Een conflict speelt tussen een jong stel, Britt en Fabio en hun huurbaas Edwin Lansbergen. Achterstallige onderhoud is één van de vele eisen. Maar Lansbergen heeft ook tegeneisen. Zo zouden Britt en Fabio overlast veroorzaken bij de buren. Het is onmogelijk om tot afspraken te komen. Is verhuizen niet een oplossing?

Meester Reid gaat op pad en probeert te bemiddelen. Lukt het hem om tot een uitspraak te komen? Hoe reageren de partijen vervolgens op deze uitspraak? In De Rijdende Rechter wordt vervolgd krijgt de kijker vaak een antwoord op deze vragen. Dan gaat Jetske op pad om de mensen op te zoeken die in de uitzending te zien waren.

De Rijdende Rechter is iedere woensdagavond om 21.30 uur te zien bij KRO-NCVR op NPO 1.