Nieuw seizoen van De Rijdende Rechter van start

Nieuw seizoen van De Rijdende Rechter van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Dinsdagavond is het dan eindelijk weer zo ver. De Rijdende Rechter is terug met een nieuw seizoen. Wederom probeert Meester John Reid burenruzies op te lossen. Een loslopende hond, een schutting die op de erfgrens staat, vogelpoep van de bovenbuurman, werkelijk alles kan voorbij komen. Niets is te gek voor de Rijdende Rechter.

De presentatie ligt wederom in handen van Jetske van den Elsen. Zij probeert een gesprek te voeren met de ruziënde partijen. Dit is soms vrij lastig, omdat de desbetreffende partijen niet met elkaar willen spreken. Maar de kijkers thuis smullen van deze televisie. De Rijdende Rechter is dan ook een kijkcijferkanon op de sterke dinsdagavond van NPO 1.

De Rijdende Rechter biedt ook een soort nazorg. Nadat de uitspraak van meester Reid geweest is, stopt het programma. Maar de afgelopen weken ging Jetske op pad. Zij bezocht verschillende mensen die in het vorige seizoen een conflict hadden. In De Rijdende Rechter wordt vervolgd wilde Jetske zelf zien of de partijen zich ook aan de uitspraak van meester Reid hielden.

Dit was vaak wel het geval. Maar soms wilde de verliezende partij geen boter bij de vis doen. Sommige mensen bleven enorm koppig, ook na de uitspraak. De uitspraak van meester Reid was bindend en moest dan ook opgevolgd worden door de partijen. Een week geleden zaten er dan ook ruim 1,3 miljoen mensen klaar voor de laatste wordt vervolgd aflevering.

De Rijdende Rechter is vanaf vanavond weer wekelijks te zien op de dinsdagavond van NPO 1. Eerst kan de kijker misdaad helpen oplossen in Opsporing Verzocht. Daarna wordt de kijker gewaarschuwd voor diverse oplichters in Opgelicht?! Vervolgens neemt meester Reid het stokje over om rond de klok van 22.25 uur op televisie te verschijnen.

De Rijdende Rechter is iedere dinsdagavond om 22.25 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1.

Bekijk De Rijdende Rechter terug via TVblik.

Foto: KRO-NCRV