Rick Nieman vertrekt bij RTL Nieuws

Rick Nieman vertrekt bij RTL Nieuws

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Rick Nieman vertrekt bij RTL Nieuws. Nieman presenteerde negentien jaar het RTL Nieuws, waarvan zeventien jaar het RTL Nieuws van 19:30 uur. De presentator wil zijn horizon verbreden. “Het is tijd voor nieuwe avonturen: ik wil graag meer schrijven, reizen en werken aan andere journalistieke projecten”, aldus de RTL Nieuws-presentator

“Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad bij RTL Nieuws. Het was een voorrecht om verslag te doen van zo veel grote en kleine nieuwsgebeurtenissen en miljoenen kijkers te mogen informeren over wat er in Nederland en de wereld gebeurde. Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega's”, laat Nieman weten.

Hoofdredacteur Harm Taselaar betreurt het vertrek van Rick Nieman bij RTL Nieuws. “Ik neem met enig pijn in het hart afscheid van een super-professional en van een vriend. We hebben samen in al die jaren veel prachtige journalistieke avonturen meegemaakt. Mijn dank aan Rick voor al zijn geweldige bijdragen aan RTL Nieuws is dan ook groot. Voor mij zal hij altijd een schoolvoorbeeld blijven van wat een anchor van een nieuwsprogramma idealiter moet zijn”, aldus Taselaar.

Nieman werkte sinds de zomer van 1996 bij RTL Nieuws. Naast de nieuwsbulletins presenteerde hij tientallen extra uitzendingen over grote nieuwsgebeurtenissen.  De aanslagen van 11 september hebben veel indruk op Nieman gemaakt, liet hij vandaag weten. “Vanaf het moment dat de vliegtuigen in de WTC-torens vlogen, wisten wij dat de wereld nooit meer hetzelfde zou zijn.”

Ook leidde de presentator de verkiezingsdebatten in Carré en was hij sinds 2002 de centrale presentator bij verkiezingsuitzendingen. Verder maakte hij programma's als ‘Wat Kiest Nederland’, ‘Nieuws aan Tafel’ en ‘Kwestie van Kiezen’. Voor het RTL Z-programma 'Rick Nieman Interviewt' sprak hij prominenten uit binnen- en buitenland, waaronder Hillary Clinton en de Dalai Lama.

Samen met NOS-collega Mariëlle Tweebeeke interviewde hij Willem-Alexander en Máxima aan de vooravond van de troonswisseling. Nieman werd in 2013 verkozen als meest populaire nieuwslezer. Dit jaar werd Nieman nog uitgeroepen tot meest betrouwbare nieuwslezer. De presentator schreef drie boeken: 'Is er nog nieuws?', 'De Goeroe-methode', en meest recent de roman 'Altijd Viareggio’.

Vanavond verteld Nieman over zijn vertrek bij RTL Nieuws aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night. Rick Nieman presenteert zijn laatste RTL Nieuws op vrijdag 22 mei om 19:30 uur.

Bekijk het RTL Nieuws op TVblik.nl/rtl-nieuws