Rick Nieman: ''Wellicht in de toekomst weer te zien''

Rick Nieman: ''Wellicht in de toekomst weer te zien''

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na 19 jaar stopt Rick Nieman met het RTL Nieuws. Vrijdagavond presenteerde de nieuwslezer het half 8 nieuws samen met Merel Westrik. Zelf wilde Rick hier niet te lang bij stil staan. Het draait om het nieuws en niet om de nieuwslezer. Toch dacht RTL Nieuws daar anders over.

Jarenlang was Rick een vast presentatie duo met Suzanne Bosman. Sinds een jaar was Rick te zien met Merel Westrik. In verband met het stoppen van Rick als nieuwslezer, hebben Merel en Peter van Zadelhoff de handen in één geslagen. Zij hebben samen een nummer gezongen voor Rick, het nummer My Way, en deden dit op geheel eigen wijze.

Merel was duidelijk emotioneel over het vertrek van haar geliefde collega. Zelf was Rick nuchter over zijn laatste uitzending. Tijdens de uitzending was het net alsof er niets aan de hand leek. Totdat Merel een filmpje in startte over loopbaan van Rick bij het RTL Nieuws. 

Hiervan wist de presentator zelf helemaal niets. Hij wilde de kijker enorm bedanken voor het jarenlang kijken naar het RTL Nieuws. Wellicht is de (oud) presentator binnenkort in een andere vorm op televisie te zien. Zo is Rick naast journalist, ook onder andere schrijver van boeken. Hier wil hij in de toekomst meer mee gaan doen.

Na het filmpje over Rick kwamen veel collega's naar de studio. Met een luid applaus namen de medewerkers van het RTL Nieuws op een waardige manier afscheid van hun geliefde collega Rick Nieman. Het RTL Nieuws gaat verder, zonder Rick. Het is wellicht één van de beste nieuwslezers die het RTL Nieuws gekend heeft.

Bekijk het RTL Nieuws terug via TV Blik.