NPO, RTL en SBS doen vandaag verslag van actiedag Nepal

NPO, RTL en SBS doen vandaag verslag van actiedag Nepal

Geschreven door Daniël Schalk

De NPO, RTL, SBS en regionale zenders doen vandaag verslag van de nationale actiedag van Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. De radio- en televisiezenders doen de hele dag verslag vanuit De Hallen in Amsterdam. Aan het einde van de dag zullen de Samenwerkende Hulporganisaties een tussenstand bekend maken.

De nationale actiedag van Giro 555 is het begin van de actieweek voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het doel van de actieweek is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers in Nepal. Volgende week vrijdag wordt de eindstand van de actie van Giro 555 bekend gemaakt door de Samenwerkende Hulporganisaties.

NPO Radio 2 doet de hele dag live verslag vanuit De Hallen in Amsterdam. In het 555-Café in De Hallen schuiven de hele dag bekende Nederlanders aan om te praten over de aardbeving in Nepal en mensen op te roepen om te doneren. Gijs Staverman, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes zullen de uitzending op NPO Radio 2 presenteren.

Onder andere Causes, Matt Simons, Maaike Ouboter en Dillenburg zullen langskomen in het 555-Café in De Hallen. Op de tv-zenders van de NPO, RTL, SBS zullen de hele dag spotjes voorbij komen waarin bekende Nederlanders mensen oproepen om te doneren voor Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Onder andere een spotje met Humberto Tan zal te zien zijn.

In De Hallen wordt ook een online actieteam ingericht waar bekende Nederlanders plaatsnemen. De BN'ers zullen via Social Media mensen oproepen om te doneren voor Giro 555. De RTL4-programma's Koffietijd, EditieNL, RTL Boulevard, RTL Nieuws en RTL Late Night zullen in hun uitzending aandacht besteden aan de nationale actiedag van Giro 555.

Ook de SBS6-nieuwsprogramma's Hart van Nederland en Shownieuws zullen aandacht besteden aan de nationale actiedag van Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. De eindstand van de nationale actiedag wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt in de NPO 1-talkshow Pauw en in de RTL4-talkshow van Humberto Tan, RTL Late Night.

Wil jij de slachtoffers van de aardbeving in Nepal ook helpen? Kijk op Giro555.nl