8,6 miljoen euro voor slachtoffers aardbeving Nepal na actiedag

8,6 miljoen euro voor slachtoffers aardbeving Nepal na actiedag

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vrijdag was de nationale actiedag van Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. De eindstand van de nationale actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving is 8.612.860 euro.

De tv-zenders van de NPO, RTL en SBS hebben zich de hele dag ingezet voor de slachtoffers van de aardbeving en ook vele BN’ers hebben zich vandaag ingezet voor Nepal.

NPO Radio 2 deed vrijdag de hele dag verslag vanuit De Hallen in Amsterdam, waar ook het 555-Café was gevestigd. In De Hallen werd ook het online actieteam gevestigd. Verschillende bekende Nederlanders, waaronder Rob Geus, André van Duin en Floortje Dessing, namen vrijdag plaats in het online actieteam om Nederlanders te bedanken voor hun donaties.

Ook in de rest van Nederland werden acties gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. “Het is geweldig om te zien dat Nederland zo in actie komt voor Nepal” zei actievoorzitter Gijs de Vries vrijdagochtend. Ook voetbalclubs als Ajax, PSV en Feyenoord deden mee aan de actie door gesigneerde t-shirts ter beschikking te stellen.

De 9-jarige Daphne en de 6-jarige Luuk uit Den Haag waren vrijdagochtend de eerste die hun donatie kwamen brengen in het Giro555-café in De Hallen. Daphne en Luuk kwamen hun zelf verdiende 63,56 euro doneren voor de slachtoffers van de aardbeving. “We hebben cupcakes verkocht voor de mensen in Nepal. Mama heeft ze gebakken”, vertelde Daphne.

De Giro 555-actie voor Nepal gaat na vrijdag gewoon door. Steun Giro 555!