JURK! verslaat opnieuw Nick & Simon

JURK! verslaat opnieuw Nick & Simon

Geschreven door Sebastiaan Boers

De mannen van JURK! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) voeren weer een muzikale strijd met Nick & Simon. In het SBS6 muziekprogramma Lekker Nederlands gaat het ook in de vijfde aflevering hard tegen hard. In de eerste ronde zingen beide teams een enorme hit, waarbij zij zelf de tekst mogen invullen.

Als eerste mag team JURK! een nummer zingen. Voor hun is het nummer When The Rain Begins To Fall gekozen van Jermaine Jackson & Pia Zadora. Hiervan hebben de mannen van JURK! een compleet eigen versie gemaakt. Dat nummer heeft alles te maken met het weer en het klimaat in Nederland, inclusief paraplu. 

Voor Nick & Simon is ook gekozen voor een ouder nummer. Zij mochten Panted Black van onder andere de Rolling Stones vertalen naar een eigen tekst. De mannen zongen over Super Food en wisten daarmee de meeste indruk te maken op de juryleden. De winst ging in de eerste ronde dan ook naar team Nick & Simon. 

Ronde twee van Lekker Nederlands heeft als thema vijf woorden. De mannen van JURK! gaven Wake Me Up van Avicii aan Nick & Simon. Dat deden Nick & Simon op geheel eigen wijze, ze zongen over een douchekop met een wel hele bijzondere betekenis...

Andersom gaven Nick & Simon het nummer Rolling In The Deep van Adele aan JURK! Team JURK! pakte dit goed op door ook zelf als Adele op het podium te staan. Het nummer kreeg als thema stront, waardoor er ineens een heel ander nummer is ontstaan. Ook de tweede ronde werd gewonnen door team Nick & Simon.

De derde ronde stond in het teken van een ode aan Koningin Máxima. Voor JURK! was dit dan ook niet moeilijk. Op het nummer Every Breath You Take van The Police zongen de mannen over én voor de Koningin. Het werd dan ook een mooi en gevoelig nummer.

Daar dachten Nick & Simon heel anders over. Zij pakten uit met een nummer van John Legend. Het nummer All Of Me werd veranderd in een eigen tekst door de Volendamse zangers. Dit nummer kwam duidelijk beter aan bij het publiek. Door dit nummer wisten Nick & Simon opnieuw een ronde te winnen. De stand is nu 3-0 voor Nick & Simon.

De haastklus is de vierde én alles beslissende ronde. Beide teams krijgen van elkaar een bestaand nummer maar met een andere titel. In een korte tijd een compleet andere tekst op een bestaand nummer schrijven, is nog niet zo eenvoudig voor beide teams. Toch weten zij er weer het beste van te maken.

Nick & Simon kregen van JURK! het nummer 9 To 5 van Dolly Parton. Zij zongen over de muziek uit Volendam. Het zou toch mooi zijn als er even geen muziek meer kwam uit Volendam. Dit zongen zij natuurlijk met een knipoog. Alsof de artiesten uit Volendam echt zouden stoppen met zingen...

JURK! kreeg ook een nummer van Nick & Simon. Het nummer I'm I Wrong van Nico & Vinz werd veranderd in Hoerenjong. Ook JURK! maakte er een geheel eigen versie van. De mannen van JURK! gaven opnieuw meer van zichzelf dan Nick & Simon deden.

Deze ronde werd dan ook glansrijk gewonnen door JURK! en daarmee ook deze aflevering. Drie rondes stonden Nick & Simon enorm voor, een overwinning was binnen handbereik. Toch kregen de mannen van JURK! in de laatste ronde de meeste punten van de jury en wisten daarmee Nick & Simon ook deze aflevering (muzikaal) te verslaan.

Bekijk Lekker Nederlands terug via TV Blik.