De 'moordzaak' in GTST opgelost?

De 'moordzaak' in GTST opgelost?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond keken er 1.595.000 mensen naar Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Op 17 april viel Ardil (Juvat Westendorp) uit het raam van Boks. Het leek toen op een noodlottig ongeluk. De politie deed onderzoek naar dit ongeluk en kwam met een andere conclusie.

Ardil is niet gevallen, hij blijkt te zijn geduwd. De zus van Ardil, Aysen (Dilan Yurdakul), kon het niet begrijpen. Nadat ze door haar baas op non-actief werd gezet, bleef Aysen zich bemoeien met het onderzoek. Na verschillende daderprofielen dacht Aysen de dader op het spoor te zijn.

Al snel wordt Wiet (Pip Pellens) als hoofdverdachte gezien. Haar verleden spreek haar ook al tegen. Het wordt Wiet te heet onder de voeten en slaat op de vlucht. Maar Aysen gaat op zoek en vindt haar uiteindelijk in bijzijn van Anna (Barbara Sloesen). 

Maar dan komt er werkelijk schot in de zaak. Aysen ontvangt een sms met daarin de melding dat iemand weet wie de dader is. Hierop gaat Aysen in en is benieuwd wie er achter de moord op haar broer zit. In de tegoed komende auto zit Bianca (Elvira Out).

Volledig in de war neemt Aysen Bianca onder schot. Langzaam maar zeker wordt het hele verhaal duidelijk. Bianca vertelt aan Aysen het hele verhaal. In een discussie kwam het per ongeluk tot een duw waarbij Ardil uit het raam van Boks viel. Zwaargewond werd Ardil opgenomen in het ziekenhuis, waar hij later overleed.

Ook vertelde Bianca over haar ziekte, ALS. Niemand, op Julia (Wendy Brouwer), weet van haar ziekte, Daarnaast weet niemand van haar betrekking bij de dood van Ardil. Deze moordzaak krijgt hiermee een verrassende ontknoping. Het is wel de laatste persoon van wie dit verwacht zou worden.

Hoe gaat het nu verder? Zal Bianca alles openbaar maken? Krijgt Bianca een passende straf? Hoe gaat haar familie reageren op dit bizarre nieuws? De uitzending van maandag staat met de 1.595.000 kijkers op de tweede plek in de kijkcijfer top 25 van best bekend programma's van de maandagavond. RTL 4 ziet daarmee een marktaandeel binnen komen van 28,1 %.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV blik.

Lees ook ''Verlaat Juvat Westendorp GTST?!''.