GTST zomer-blog ; #8 Rik's bekentenis

GTST zomer-blog ; #8 Rik's bekentenis

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De moordenaar was dichterbij dan werd gedacht! 

Hét grote moment was aangebroken. De parachutesprong voorafgaand van het huwelijk tussen Rik (Ferri Somogyi) en Nuran stond op het punt van beginnen. Grote afwezige was Rik zelf.

Terwijl iedereen zich klaar maakte voor de grote sprong maakte Nuran zich zorgen om haar liefde Rik. Hij zou ook in het vliegtuig stappen maar bleek niet op te komen dagen. Voor de andere springers was dit geen probleem, het vliegtuig steeg op.

Op dat moment wordt Rik wakker naast een wild vreemde vrouw in een hotelkamer. Hij kan zich niets meer herinneren van de avond ervoor. Hij haast zich snel naar het vliegtuig. Bij de aankomst ziet Rik iets vreselijks gebeuren. Voor zijn ogen ziet hij iemand naar beneden storten. Een beeld wat Rik niet snel meer zal vergeten.

Als eerste ziet hij tot zijn grote opluchting zijn dochter Rikki veilig landen. Volledig in paniek laat Rikki zich door haar vader troosten. Langzaam maar zeker wordt bekend wie de fatale val niet overleefd heeft. Degene die de val niet overleefd heeft was Mike. Zijn parachute is niet open gegaan waardoor hij overleden is.

De politie doet onderzoek naar het lichaam van Mike en komt al snel met een schokkende mededeling. Het was geen ongeluk, maar er was sprake van opzet. Iemand heeft bewust de parachute gesaboteerd. De politie neemt de zaak hoog op. Al snel komen de eerste verdachten in beeld.

Iedereen lijkt verdacht in Meerdijk. Alle mogelijkheden worden door Aysen en Menno onderzocht. Zowel Lorena als ook Nina zijn al snel hoofdverdachte in de zaak Mike Brand. Uiteindelijk worden de beide hoofdverdachten vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.

Ook Rik wordt door Menno ondervraagd. Hij geeft aan Menno zijn misstap met Femke toe. Op de avond voor de sprong is hij in bed beland met Femke. Dit bevestigd Femke ook tegenover Menno. Daarmee lijkt Rik geen verdachte te zijn. Zijn misstap wil hij voor Nuran geheim houden.

Dit geheim knaagt enorm aan Rik als plotseling Femke ineens voor zijn neus staat. Hij weet zich geen raad en raak lichtelijk in paniek. Tegenover Noud durft hij zijn misstap toe te geven. Femke weet zich langzaam maar zeker in het leven van Rik binnen te dringen. Zelfs met Nuran lijkt ze een klik te hebben.

Het gaat zelfs zo ver dat het bijna tot een bedreiging komt. Rik ontvangt een foto van Femke waar ze samen met Bram (de kleinzoon van Rik) te zien is. Hierdoor raakt Rik woedend en haast zich naar Femke toe. Door dit voorval besluit Rik open kaart te spelen met Nuran en verteld haar over zijn misstap.

De avond voor de parachutesprong is het tot een heftige discussie gekomen tussen Rik en Nuran. De dood van Rik's broer Danny speelt hier een grote rol in. Het blijkt dat Aysen hier meer over weet en Nuran heeft dit lang geheim gehouden. Door de woede die Rik had heeft hij zich volledig laten gaan met als gevolg een nachtelijke avontuur met Femke.

Hiermee lijkt Femke definitief uit beeld te verdwijnen. Ook tussen Rik en Nuran lijkt het langzaam maar zeker weer goed te komen. Nuran besluit Rik zijn misstap te vergeven en wil samen met hem een toekomst opbouwen. Dit lijkt ook te lukken totdat Femke plotseling weer opduikt en roet in het geluk wil gooien.

Rik en Nuran worden door Femke gevangen gehouden. Nu pas blijkt hoe gevaarlijk Femke werkelijk is. Het lijkt slecht af te lopen voor Rik en Nuran. Dan ineens komt Aysen binnen en weet Femke te stoppen. Het loopt allemaal goed af en eindelijk lijken er weer goede tijden aan te breken.

Het tweetal besluit om samen met Rikki, Bing en Aysen naar Kroatië te gaan en daar eindelijk met elkaar te trouwen. Nu zijn Rik en Nuran getrouwd en kunnen de twee samen aan hun geluk werken. Alle ellende van de afgelopen tijd laten ze definitief achter zich. Zeker als Femke achter de tralies beland.

Ondertussen zit de politie op een dood spoor. De moordenaar van Mike loopt vrij rond en lijkt er mee weg te komen. Totdat Aysen met andere ogen naar de moordzaak gaat kijken en tot een bizarre conclusie komt. De moordenaar moet een fout gemaakt hebben met de parachute.

Alle puzzelstukken lijken in elkaar te passen. De moordenaar is dichterbij dan werd gedacht. Aysen haast zich dan ook snel naar Rik en confronteert hem met haar theorie. Het is over en uit voor Rik, ontkennen heeft nu geen zin meer. Rik bekent tegenover Aysen wat hij gedaan heeft de avond voor de parachute sprong.

Vol met woede wilde Rik dat Aysen dood neer zou vallen tijdens de parachutesprong. Hij heeft hier een inschattingsfout gemaakt. De nummers van de parachutes heeft hij verkeerd gelezen. Niet de parachute van Aysen heeft Rik gesaboteerd, maar die van Mike. Dit heeft Rik al die tijd voor zich gehouden.

Het moeilijkste moment breekt aan. De confrontatie aangaan met zijn vrouw Nuran en dochter Rikki. Zowel Nuran als ook Rikki zijn geshockt door de bekentenis van Rik. Heel Meerdijk is in rep en roer. Een geliefd inwoner is nu de hoofdverdachte in een gruwelijke moordzaak.

Rikki wil niets meer met haar vader te maken hebben. Ze kan het haar vader het niet vergeven dat hij de moordenaar is van Mike. Nuran lijkt het nog niet helemaal te willen bevatten en breekt ook in eerste instantie het contact met haar man af. Hier ziet ze al snel weer vanaf.

Via Nuran hoopt Rik vanuit de gevangenis contact te krijgen met Rikki. Dit mislukt en Rik gaat letterlijk door een hel. Het gaat zo slecht met Rik dat hij in de gevangenis een hartaanval krijgt en met spoed wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Door deze situatie blijkt Rikki haar vader toch op te zoeken. Het lijkt goed te komen tussen Rik en Rikki.

De tijd voor Rik zit er op. Door zijn bekentenis wordt hij naar een speciale gevangenis afgevoerd waar hij zijn straf zal moeten uitzitten. Hiermee laat hij zijn vrouw Nuran, dochter Rikki en kleinzoon Bram achter in verdriet. Met een emotioneel afscheid van Nuran, Rikki en Bram neemt Rik afscheid en verdwijnt hij uit Meerdijk.

Het harde leven gaat gewoon verder, ook nu Rik in gevangenis zit. Nuran besluit al vrij snel haar leven met Rik te zijn vergeten en gaat compleet los. (Dit is ook te lezen in de GTST zomer-blog ; #6). Alleen Rikki blijft vertwijfeld achter. Zij voelt zich nu compleet in de steek gelaten.

Gelukkig zijn daar Anton en Bianca die Rikki te hulp willen schieten. In goed overleg besluiten zij om zowel Rikki en Bram op te vangen in hun gezin. (Dit is ook te lezen in de GTST zomer-blog ; #3). Dit lijkt goed te gaan, maar blijkt al snel een grote inschattingsfout te zijn geweest.

De bekentenis van Rik zorgde voor een grote opschudding in Meerdijk. Ook nu nog is het nog steeds goed merkbaar. Het gedrag van Rikki loopt volledig uit de hand. Door het verlies van haar vader is Rikki compleet de weg kwijt geraakt met grote gevolgen. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar omgeving.

Hiermee lijkt Rik's bekentenis ook een grote rol te spelen in de huidige cliffhanger van GTST. De achtste editie van de GTST zomer-blog een feit. Alle GTST zomer-blogs stonden allemaal afzonderlijk van elkaar in het teken van een belangrijk deel van de cliffhanger. Volgende week zondag zal de voorlopig laatste editie verschijnen. De laatste editie zal gaan over de eerste week van het nieuwe seizoen. Zullen alle vragen die zijn ontstaan na de GTST zomer-blogs beantwoord gaan worden? Blijven er eventueel nog vragen open? Komen er meer vragen bij? Dit en meer kun je volgende week zondag lezen in de laatste GTST zomer-blog.