Guus Meeuwis neemt de zaterdagavond over

Guus Meeuwis neemt de zaterdagavond over

Geschreven door Sebastiaan Boers

Even een weekje geen Tijl Beckand, Chantal Janzen en Jopie Parlevliet (Richard Groenendijk) op de zaterdagavond. Zij moeten hun plek voor een keer afstaan aan zanger Guus Meeuwis. Voor het tiende jaar op rij ontvangt de zanger meer dan 150.000 bezoekers tijdens zijn 'Groots Met Een Zachte G'- concerten in zijn geliefde stadion, het Philips Stadion in Eindhoven.

Tijdens deze speciale editie, die RTL 4 op zaterdag 20 juni live uitzendt, viert Guus zijn twintigjarig jubileum als zanger. Niet alleen de mensen in het stadion kunnen genieten van dit muziekspektakel, maar ook de kijker thuis kan het concert meemaken.

Een unieke gebeurtenis van twee immense producties die nu samenkomen. Voorafgaand aan de live-uitzending is er een RTL Boulevard special van Guus Meeuwis geheel in het teken van 'Guus en Groots'. Hierin blikken zij voruit op het jubileum van Guus en schakelen ze live met Eindhoven. 

De concerten van Guus Meeuwis, door vele betiteld met de geuzennaam 'zomercarnaval', zijn uitgegroeid tot het grootste, jaarlijkse muziekevenement van een solo-artiest in Nederland. ''Ik heb er heel bewust voor gekozen om mijn 20-jarig jubileum als zanger en de tiende verjaardag van 'Groots met een  zachte G' niet te gebruiken om terug te kijken'' vertelt Guus. ''Ik wil vieren waar we zijn gekomen en kijken wat er allemaal nog in 't vat zit. Dat zullen de mensen in het stadion en thuis voor de TV straks aan alles voelen, van het decor tot aan de gastartiesten. Deze live-registratie van RTL past precies in dat plaatje. Het is best spannend, maar ik houd wel van een uitdaging. Kom maar op!''

Guus Meeuwis begon zijn carrière met de monsterhit 'Het Is Een Nacht'. Inmiddels, twintig jaar later en vele prijzen en gouden platen later, heeft de lichtvoetige muziek uit de begindagen plaatsgemaakt voor een steeds rijker en rijper geluid. Dit geluid laat hij wederom horen op 12, 13, 14, 19 en 20 juni in het Philips Stadion in Eindhoven en zet daarmee de teller p 41 stadionconcerten.

De speciale aflevering van RTL Boulevard zal aanstaande zaterdag al om 20.00 uur te zien zijn bij RTL 4. Direct na deze special begint het concert van Guus Meeuwis live om 20.30 uur. Het concert is tot 23.50 uur te zien bij de commerciële zender.

Door de special van RTL Boulevard en het concert van Guus moeten De jongens tegen de meisjes en de Jopie Parlevliet Show hun (vaste) plek voor deze speciale gelegenheid afstaan. Ook een herhaling van Hotter Than My Daughter komt zaterdagavond te vervallen.

Op zaterdag 27 juni zullen De jongens tegen de meisjes, de Jopie Parlevliet Show en Hotter Than My Daughter weer te zien zijn vanaf 20.00 uur bij RTL 4.

Bekijk RTL Boulevard terug via TV Blik.