Paul Elstak opnieuw bovenaan in Q Top 500 van het Foute Uur

Paul Elstak opnieuw bovenaan in Q Top 500 van het Foute Uur

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De afgelopen week stond Qmusic geheel in het teken van het Foute Uur. De radioluisteraars van Qmusic konden stemmen op hun favoriete ''foute'' nummers. Aan de hand van de stemmen maakte de radiozender een nieuwe editie van de Q Top 500 van het Foute Uur. In de top tien staan vier nieuwe nummers, waardoor de lijst er anders uit ziet dan een jaar geleden.

Net als vorig jaar is dj Paul Elstak op de eerste plek geëindigd. Met zijn nummer Rainbow In The Sky kreeg hij de meeste stemmen. Dit nummer wordt dan ook regelmatig gedraaid tijdens het Foute Uur op Qmusic. Maar de dj wordt achtervolgd door niemand minder dan Captain Jack. Met het gelijknamige nummer, Captain Jack, staat hij op de tweede plek in de Q Top 500. 

Drie plekken winst is er voor de Party Animals. Vorig jaar stonden zij met het nummer Have You Ever Been Mellow op de zesde plek. Dit jaar staan zij op de derde plek. Ook winst voor de Spice Girls. De populaire meidengroep uit de jaren '90 stijgen maar liefst vier plekken met hun hit Wannabee. Vorig jaar stonden zij op de achtste plek en dit jaar staan zij op plek vier.

Het muzikale duo Charly Lownoise en Menthal Theo doen ook goede zaken. Zij stijgen maar liefst zes plekken met het nummer Wonderful Days. Vorig jaar stonden zij net buiten de top tien, op plek elf. Dit jaar weten zij door te stijgen naar de vijfde plek.

Zeven plekken winst is er voor de Backstreet Boys. De boyband staat dit jaar op plek zes met het nummer I Want It That Way. Een jaar eerder stonden zij ook buiten de top tien en wel op plek dertien. John Travolta is dit jaar blijven staan op de zevende plek met het nummer The Grease Megamix, uit de film Grease. Nog altijd wordt deze muziek zeer gewaardeerd door de luisteraars van Qmusic.

De popband Aqua bracht een nummer uit over een stuk speelgoed. Het nummer Barbie Girl doet het dit jaar bijzonder goed. Zelfs zo goed dat het vier plekken winst wist te maken. Vorig jaar stond Aqua nog op plek twaalf en dit jaar stijgen zij door naar de achtste plek.

Ook is er ruimte voor een Nederlandstalig nummer. Zanger Guus Meeuwis is dit jaar blijven staan op de negende plek met het nummer Brabant. Net als vorig jaar staat Guus op die plek. De de top wordt afgesloten door Meat Loaf. Zij stijgen maar liefst zeven plekken met het nummer Paradise By The Dashboard Light. Vorig jaar stonden zij nog op plek zeventien.

Naast de top tien is er ook ruimte voor een aantal nieuwkomers in deze speciale lijst. De hoogste nieuwe binnenkomer staat op plek veertien. Daar staat zanger John de Bever met het nummer Jij Krijgt Die Lach Toch Niet Van Mijn Gezicht. Een bijzondere nieuwkomer is dit nummer wel. Zo vaak is dit nummer nog niet voorgekomen in het Foute Uur van Qmusic.

Op plek 28 staat niemand minder dan André Hazes jr. Met zijn single Leef komt hij dit jaar voor het eerst voor in de Q Top 500 van het Foute Uur. Op YouTube is de bijbehorende videoclip al meer dan 4,5 miljoen keer bekeken. Hiermee staat de zanger een stuk hoger in het overzicht dan zijn vader. André Hazes staat onder andere op plek 54 met het nummer Bloed, Zweet en Tranen.

Misschien één van de zomerhits van 2015 komt ook voor in de Q Top 500. Lil' Kleine en Ronnie Flex zorgen voor veel ophef. Hun hit Drank en Drugs zorgde voor veen discussie. Mede daardoor is het nummer een hit geworden. Maar dit jaar staat dit duo ook in de Q Top 500. Zij komen dit jaar nieuw binnen op plek 89. Wie weet stijgen zij volgend jaar wel door naar de top tien.

Dit alles blijkt uit de Q Top 500 van het Foute Uur. Bekijk hier de hele Q Top 500 van het Foute Uur 2016.

Bekijk de Foute Top500 van het Foute uur op TVblik.nl