Helene Fischer verovert Q top 500 van het Foute Uur

Helene Fischer verovert Q top 500 van het Foute Uur

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Duitse zangeres, Helene Fischer, staat hoog in de Q top 500 van het Foute Uur. Deze hele week was deze speciale lijst te beluisteren via radiozender Qmusic. Dit jaar werd Helene massaal gedraaid op Qmusic. Met haar single, Atemlos Durch Die Nacht, staat Helene dit jaar op de tweede plek in de Q top 500. Een hele mooie positie voor deze 'nieuwkomer'.

In de Q25 wist Helene al een aantal weken op één te staan. Haar Duitse single is ook uitgeroepen tot titelsong van de Foute Party. De Foute Party is op dit moment aan de gang. Daar treden onder andere ToyBox en de Vengaboys op. Er is dus massaal gestemd op Helene. Maar er kwamen net meer stemmen binnen voor Paul Elstak. Hij staat, net als vorig jaar, op één met Rainbow In The Sky. 

Maar door de komst van Helene ziet de top tien er wel anders uit. Op nummer drie komen Snollebollekes nieuw de Q top 500 binnen. Met de single Links Rechts zijn ze één van de hoogste nieuwe binnenkomers. André Hazes moest zijn plek afgeven. Vorig jaar stond hij met de single Leef nog op de tweede plek. Dit jaar zakt hij twee plekken en komt uit op de vierde plek.

Ook Captain Jack moest twee plekken inleveren. Vorig jaar stond de single Captain Jack op de derde plek. Dit jaar staat dit nummer op plek vijf. Drie plekken winst is er voor de Spice Girls. De meidengroep uit de jaren '90 stijgen van plek negen naar plek zes met hun eerste single Wannabe. Er zijn gesprekken over een mogelijke comeback van deze succesvolle meidenband.

Rapper Ali.B moest ook plekken inleveren. Maar liefst drie plekken zakt de rapper met de single Rampeneren. Vorig jaar stond hij nog op plek vier. Dit jaar komt hij uit op plek zeven. De Party Animals leveren maar één plek in. Zij staan dit jaar op plek acht met de single Have You Ever Been Mellow. Vorig jaar stonden zij nog op plek zeven.

Vier plekken winst is er voor ABBA. De Zweedse topband komt de top tien binnen met Dancing Queen. Vorig jaar stond ABBA nog op plek dertien en nu op plek negen. De top tien wordt afgesloten door de Backstreet Boys. Zij stijgen dit jaar twee plekken. Vorig jaar stond de single I Want It That Way nog op plek twaalf. Dit jaar staan zij op plek tien.

Dit blijkt uit de Q top 500 die Qmusic ieder jaar samenstelt. Bekijk hier de hele lijst. 

Foto: Wikimedia Commons