RTL Boulevard: ''Oscar Aerts verlaat GTST''

RTL Boulevard: ''Oscar Aerts verlaat GTST''

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) acteur Oscar Aerts zou de soapserie gaan verlaten. Tot die conclusie kwam Albert Verlinde dinsdagavond in RTL Boulevard. De hele GTST cast was bij elkaar voor de jaarlijkse castfoto. Daar was één grote afwezige, namelijk Oscar.

Oscar speelt de rol van Vincent Muller. Met een smoes wordt hij naar Meerdijk gelokt door Maxime (Marjolein Keuning). Daar wil Maxime graag een band opbouwen met Vincent. Waarom zij hierop uit is, is in het begin onbekend. Maar dan blijkt waarom Maxime al die moeite deed.

Het blijkt dat Maxime de biologische moeder is van Vincent. Dit nieuws wilde (pleeg)moeder Paula Muller voorkomen. De rol van Paula werd kort gespeeld door actrice Willeke van Ammelrooy. De ex-schoonzus van Maxime, Janine (Caroline de Bruijn) komt langzaam maar zeker achter een groot geheim. 

Tijdens de spannende cliffhanger van vorig jaar komt het hoge woord eruit. Maxime is in het nauw gedreven en kan niet meer liegen. Op de verjaardag van Vincent hoort hij dat Maxime zijn moeder is. Dit komt bij Vincent, Nina (Marly van der Velden) en Ludo (Erik de Vogel) enorm hard aan.

Vooral Vincent heeft er grote moeite mee. Hij blijkt nu een relatie te hebben met zijn nichtje. Hij kan niet anders dan de relatie verbreken. Dat ging anders dan verwacht. Tijdens de 5000ste aflevering maakte Vincent een einde aan zijn relatie met Nina, met dramatische gevolgen.

Inmiddels in Vincent lekker bezig met zijn neefje Lucas (Ferry Doedens). Hun bedrijf X-Selfie is hard aan het groeien. Er zijn nu mensen in Amerika die interesse hebben in het bedrijf. Een relatie met zijn moeder Maxime ziet Vincent niet meer zitten. Hij wil een nieuw begin maken en zijn oude leven achter zich laten.

Maar of Vincent ook voorgoed uit Meerdijk zal vertrekken, zal in de toekomst duidelijk worden. Aanstaande vrijdag zal te zien zijn hoe Vincent afscheid neemt van Meerdijk. Vooral zijn moeder Maxime zal hier moeite mee gaan hebben. Weet zij hem nog van gedachten te veranderen?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik. 

Lees hier de speciale GTST zomer-blog over onder andere Vincent nogmaals terug.