Wendy Brouwer verlaat GTST

Wendy Brouwer verlaat GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Woensdagavond leek het er sterk op dat actrice Wendy Brouwer de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) ging verlaten. In de soap speelde ze sinds 15 april de rol van Julia Loderus, de moeder van Tim (Beau Schneider). In verband met het huwelijk tussen Tim en Sjors (Inge Schrama) keerde Julia voor even terug.

Het zou gaan om  een tijdelijke rol, maar dit bleek toch langer te duren dan werd verwacht. Door de ziekte van Bianca (Elvira Out) bleef Julia langer in Meerdijk. Samen met Bianca probeerden zij een plan om te stellen voor de toekomst. Deze toekomst kreeg een onverwachte wending toen Bianca plotseling overleed aan een hartaanval.

Dit is vooral voor Anton (Joep Sertons) een enorme klap. Vlak na de begrafenis van Bianca delen Anton en Julia een intiem moment. Voor Anton voelt het meteen vertrouwd, maar Julia vindt het te snel. In alle emoties besluit ze dan om Meerdijk te verlaten. Zoals Julia al vaker gedaan heeft, besluit ze om naar het buitenland te vertrekken. 

In totaal speelde Wendy ruim drie maanden de rol van Julia. Zij nam de rol over van Audrey Bolder, die geen tijd had om de rol van Julia op zich te nemen. Het leek er even op alsof Wendy de plek overnam van actrice Elvira Out. Elvira moest (geheel onverwacht) de soap verlaten, nog voor de grote cliffhanger.

Naast Wendy, keert ook acteur Oscar Aerts, die de rol van Vincent speelt, hoogstwaarschijnlijk niet meer terug na de zomerstop van GTST. Dit nieuws werd dinsdagavond bekend gemaakt in RTL Boulevard. Nu lijkt het er dus ook sterk op dat Wendy ook niet meer terug keert.

Hiervoor speelde Audrey ook een korte periode de rol van Julia. Van een vaste rol lijkt dus in eerste instantie geen sprake. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen. Het kan maar zo zijn dat Julia binnenkort weer (tijdelijk) te zien zal zijn in GTST. Maar voorlopig zal Meerdijk het zonder Julia moeten doen.

De zomer-cliffhanger is aanstaande vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.