TV-blog: Albert Verlinde verlaat RTL Boulevard

TV-blog: Albert Verlinde verlaat RTL Boulevard

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond zal Albert Verlinde voor de laatste keer te zien zijn in RTL Boulevard. Na vijftien jaar vindt hij het wel leuk geweest. Hoe zal dat nu verder moeten met RTL Boulevard? Jarenlang was Albert hét gezicht van het populaire RTL 4 programma.

Met zijn vertrek zal er een gat kunnen ontstaan. Maar over de opvolging is al nagedacht. Niemand minder dan Luuk Ikink zal vanaf maandag te zien zijn in het vernieuwde RTL Boulevard.

Vijftien jaar geleden startte RTL met het showbizzprogramma. In het begin was het maar een half uur te zien. Het showbizzprogramma groeide in de loop der jaren. Daarom besloot RTL om RTL Boulevard te verlengen. Van een half uur, werd het verlengd tot bijna een uur. Iedere werkdag weer was het een overvolle show.

Ook de kijker zal er zeker even aan het vertrek van Albert moeten wennen. Albert was een echte deskundige. Hij volgde het showbizzleven op de voet. Geen enkel nieuws sloeg hij dan ook over. Heel vaak kon hij de kijker trakteren op bijzondere scoops. Toch was Albert niet bij iedereen even geliefd. In showbizzland reageerden de Bekende Nederlands (BN-ers) niet altijd even positief.

Zo noemde Albert presentatrice Mariska Hulscher een hoer. Dit begon als iets kleins, maar groeide toch uit tot een showbizz rel. Daarnaast liet Albert bewakingsbeelden vanuit een parkeergarage zien. Op de beelden was (toen nog) Yolanthe Cabau van Kasbergen zoenend gespot met voetballer Wesley Sneijder. Op zich niets mis mee, maar Yolanthe had op dat moment nog een relatie met zanger Jan Smit.

Soms maakte Albert rare opmerkingen in RTL Boulevard. Ook bemoeide Albert zich maar wat graag met de andere deskundigen. Het was een man die graag onderwerp van gesprek was. Hij vond het prachtig om een verhaal te vertellen. Wanneer de aandacht even naar een andere deskundige ging, werd Albert soms ook jaloers. Dit zorgde soms voor hilarische televisie.

RTL Boulevard zonder Albert is als Goede Tijden, Slechte Tijden zonder Laura. Als kijker weer je dat het er een keer van gaat komen. Maar wanneer het gebeurd is het toch even slikken. Het programma is mede door Albert is groot geworden. Maar het programma gaat door, zonder Albert. De showbizzdeskundige is niet het eerste gezicht wat opstapt. Zo keerde presentator Beau van Erven Doorns ook het programma de rug toe. Maar een aantal jaar later kwam hij vrolijk weer terug.

Er zijn nu geruchten dat Albert verhuisd van de avond naar de middag. Zo zou hij RTL Live gaan presenteren, samen met Angela Groothuizen. Wie weet zal Albert dit in zijn laatste uitzending wel bekend gaan maken. Dan zal misschien duidelijk worden wat de showbizzkoning zal gaan doen in de toekomst. Feit is wel dat het een bijzondere aflevering gaat worden. Dit verklapte presentator Winston Gerschtanowitz donderdagavond al.

Maar Albert werd zelf ook showbizznieuws. Zo raakte zijn huwelijk met Onno Hoes in zwaar weer. De oud-burgemeester van Maastricht ging vreemd. Hij is op de gevoelde plaat vast gelegd toen hij een date had met een jongere jongen. Dit werd breed in de media uitgemeten. Uiteindelijk koste dit het huwelijk tussen Albert en Onno. Momenteel is er een vriendschap, die waarschijnlijk altijd zal blijven.

Vrijdagavond om 19.20 uur zal Albert voor de laatste keer te zien zijn in RTL Boulevard. Welk gevoel zal dat gaan opbrengen? Hoe zal het programma verder gaan? Blijven de kijkcijfers ook na het vertrek van Albert hoog? Feit is wel dat het flink wennen zal zijn. RTL Boulevard zal zonder Albert nooit meer hetzelfde zijn.

RTL Boulevard is iedere werkdag om 18.35 uur te zien bij RTL 4.

Vrijdagavond 26 augustus zal de laatste aflevering te zien zijn met Albert als deskundige. 

Bekijk RTL Boulevard terug via TVblik.