Q top 500 van de Zomer komt er weer aan

Q top 500 van de Zomer komt er weer aan

Geschreven door Sebastiaan Boers

De zomer is eindelijk begonnen. Dit dacht radiozender Q-music ook. Na een hittegolf die ons land in zijn greep hield, is het tijd om alle zomerhits bij elkaar te verzamelen. Net na de Q top 500 van het Foute Uur, komt er een nieuwe editie aan.

De Q top 500 van de Zomer is de opvolger van de Q top 500 van het Foute Uur. Via de website van Q-music kunnen de luisteraars hun stem uitbrengen op hun eigen favoriete zomerhits. Welke zomerhits komen er in de nieuwe editie te staan? Dat hangt allemaal af van de stemmen op de Q top 500 van de Zomer.

Ook vorig jaar had Q-music een Q top 500 van de Zomer. Op de tiende plek stonden vorig jaar Simple Plan & Sean Paul. Hun zomerhit Summer Paradise mocht niet ontbreken in het overzicht. Een plek hoger, op nummer negen, stonden Wildstyler & Niels Geusebroek met hun single Year of Summer. 

Balada van zanger Gusttavo Lima stond vorig jaar op nummer acht. Daarboven stond Kaoma met het vrolijke nummer Lambada. De Zweedse dj Avicci wist samen met Aloe Blacc op nummer zes te eindigen met hun single Wake Me Up.

Vorig jaar kwam een andere bekende dj, Calvin Harris, nieuw de Q-top 500 binnen met het nummer Summer. Zanger Michel Teló stond vorig jaar op nummer vier met zijn zomerhit Ai Se Eu Te Pego! Op nummer drie zijn vorig jaar Don Omar & Lucenzo geëindigd met hun single Danza Kuduro.

Een nummer wat ook dit jaar zeker niet zal ontbreken is het nummer van Underdog Project vs Sunclub. De single Summer Jam (2003) is niet meer weg te denken uit de zomerse hitlijst. Vorig jaar stond Summer Jam (2003) op de tweede plek. De nummer één van de Q top 500 van de Zomer van vorig jaar was voor Anders Nielson. Daar stond hij met het nummer Salsa Tequila.

Wie er dit jaar bovenaan staat hangt allemaal af van de stemmen. Vanaf maandag kan er gestemd worden op de beste zomerhits voor de Q top 500 van de Zomer. Bekijk hier de hele Q-top 500 van de Zomer van vorig jaar terug.

Wij van Showbizznetwork komen zelf vanaf dinsdag met een nieuwe rubriek: Summer Songs. In iedere editie wordt een artiest onder de aandacht gebracht. De eerste editie zal in het teken staan van zangeres Taylor Swift. Meer hierover is dinsdag te lezen op onze website.

(De afbeelding bij dit bericht komt van de website van Q-music).